UKÜ Yabancı ve Yeni Kayıtlı Öğrencilere Muhaceret Konusunda Bilgilendirme Semineri Düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi (ÖGDM) tarafından Oryantasyon Günleri kapsamında, üniversitede bulunan eski ve yeni kayıtlı öğrencilere yönelik muhaceret konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.

İngilizce ve Türkçe olarak gerçekleşen seminerde Ercan Havalimanı Muhaceret Amiri ve İçişleri Bakanlığı Muhaceret Dairesi Müdürü tarafından öğrencilere muhaceret işlemlerinin nasıl yapılacağı, ve nasıl yol izlemeleri gerektiği konusunda bilgiler verildi.

Herhangi bir nedenle ilişiği kesilen veya mezun olan öğrencilerin, ilişiğin kesildiği tarihten veya diploma tarihinden itibaren 60 gün içerisinde KKTC’den çıkış yapmaları gerektiği belirtilirken, lisans üstü eğitime devam edecek olanlar için ise bu sürenin 90 gün olduğu açıklandı. Muhaceretin yapılmaması ya da Muhaceret Dairesi Müdürlüğü tarafından öğrenci izni iptal edilenlerin 31Aralık 2018 tarihinden itibaren 7 gün içerisinde KKTC’den çıkış yapmaları konusunda hatırlatmada bulunuldu.

UKÜ öğrencilerinin yoğun talep gösterdiği etkinlik, soru-cevap bölümüyle devam ettikten sonra ÖGDM Müdürü Gamze Atay’ın konuşmacılara teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

Son güncelleme: 30-10-2018