UKÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NA ULUSLARARASI AKREDİTASYON

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Yabancı Diller Yüksekokulu uluslararası alanda gurur verici bir başarıya imza attı. Uluslararası, tarafsız ve bağımsız “Pearson Assured” kalite denetiminden geçen UKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu, başarılı performansı ile uluslararası düzeyde akredite edildi. Söz konusu akreditasyonun gerçekleşmesinde T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği’nin mali katkılarının önemli olduğunu belirttiler.

İngiltere’deki üniversitelerin yüzde 97’siyle birlikte çalışan, yaklaşık 100 ülkede faaliyet gösteren “Pearson Assured”, UKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nu yönetim-organizasyon, eğitim- öğretim ve ölçme-değerlendirme olmak üzere üç temel kalite ölçütü kapsamında değerlendirdi.

Dünyanın en prestijli akreditasyon kurumlarının başında gelen Pearson Assured, Penguin Readers ve EDEXCEL gibi önemli kuruluşları da bünyesinde bulunduran küresel yayın ve eğitim şirketi Pearson PLC’nin akreditasyon branşı olarak biliniyor.

Çalışmalar uluslararası standartlarda

Dünyaca ünlü “Pearson Assured” tarafından verilen kalite güvencesi ve akreditasyon hizmeti, uluslararası düzeyde kabul görmesi bakımından büyük önem taşımakta. Söz konusu akreditasyon ile birlikte UKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nun yürüttüğü çalışmaların uluslararası standartlarda olduğu kanıtlanmış oldu. Dileyen öğrenciler başarıyla bitirdikleri programın “Pearson Assured” tarafından akredite edilen, kalite güvencesi sağlanmış programlardan olduğunu gösteren bir sertifika almaya hak kazanacak ve bu sertifika UKÜ öğrencileri için bir referans oluşturacak. Sertifika öğrencilerin elde ettikleri yeterliliklerin akademik ve mesleki olarak geçerliliğe sahip olmasına yardımcı olmakla birlikte kazandıkları bu sertifikalar öğrencilerin ABD, Avrupa ve Orta Doğu’da kariyerlerine devam etmelerine destek sağlayacak.