• UKU Online

UKÜ ÜNLÜ SPOR SPİKERİ MELİH GÜMÜŞBIÇAK’I AĞIRLADI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Türkiye televizyon kanallarının tanınmış spor sunucularından Melih Gümüşbıçak’ı ağırladı. Gümüşbıçak UKÜ’lü sporseverlerle Çevik Uraz Konferans Salonu’nda, “Anlat Bakalım” başlıklı seminerde bir araya geldi.

Televizyon kariyerindeki tecrübelerini salondakilerle paylaşan TRT Spor Kanalı Spor Spikeri Melih Gümüşbıçak, iş hayatında dışlanan insanların genel olarak “Her şeyi ben yaptım, ben olmazsam hiçbir şey yapamazsınız” diyen bencil insanlar olduğunu dile getirdi. Gümüşbıçak, bir işte başarılı olmak için yeteneğin öneminin yüzde 3 ile yüzde 5 oranında değiştiğini ifade ederek,  geri kalan yüzdelik kısmının yapılmak istenen iş üzerinde tekrar tekrar çalışmaktan kaynaklandığını dile getirdi. İnsanın bir işte yanılgıya düştüğü noktanın kendisini yükseklerde görmeye başladığı an olduğunu söyleyen Melih Gümüşbıçak, gereksiz şikayet etmekten ve kibirden kaçınmanın önemine vurgu yaptı.

“İnsan, heyecanlanmaktan ve hata yapmaktan korkmamalı”

Spor Spikerliği ve diğer işlerde işin heyecanının kişinin üzerinde olmasının önemli olduğunu aktaran Gümüşbıçak, heyecanlanmanın ve hata yapmanın insani bir durum olduğunu ve insanın bu duygulardan korkmaması gerektiğini belirtti. Spor Spikeri Gümüşbıçak, yapılacak işte doğal olmanın kişinin başarısına katkı sağlayacağını, her insanın iş üzerinde motive olma şeklinin farklılık gösterdiğini dile getirirken, motive metodunu her insanın kendi bilgi ve deneyimleriyle zamanla öğrendiğini söyledi. Meslek hayatında 3 binden fazla canlı yayın yaptığını anlatan Melih Gümüşbıçak, canlı yayınlardaki başarılarını hata yapa yapa elde ettiğine dikkat çekti. Spor Spikeri Gümüşbıçak, her insanın hedeflerinin farklı olduğunu ve bu hedefleri anlamak için insanın kendini tanıması gerektiğini belirtirken, “Mutlu olabilmek için hayata geliş amacımızı iyi tespit etmeliyiz.” dedi. Gümüşbıçak, kişinin başarısız olduğunu düşünmesinin kendisine başarısızlık olarak yeteceğine vurgu yaparken, insanın hiçbir zaman hedeflerinden vazgeçmemesi gerektiğini ve başarısızlıklarını avantaja dönüştürmenin kişinin kendi elinde olduğunu aktardı.

“Türk futbolunda çeşitlilik ne kadar artarsa başarı da o kadar artar”

Spor ve spor spikerliği hakkında da konuşan Melih Gümüşbıçak, kendisinin eski bir futbolcu olduğunu ve spor spikerliğine bir takım arkadaşının tavsiyesiyle başladığını ifade etti. Türk futbolundaki çeşitlilik ne kadar artarsa başarının da o kadar artacağını dile getiren Gümüşbıçak, üç büyükler dışında farklı şampiyonlukların da yaşanması gerektiğine dikkat çekti.

Melih Gümüşbıçak, spor spikerliği konusunda Türk toplumu olarak uygulanan formatların tescil ettirilemediğine ve bu formatların Almanya, İspanya gibi ülkelerden kopyalanarak uygulandığına değinirken, alaylı spor programlarının yayından kaldırılması gerektiğinin de altını çizdi.