UKÜ, Üniversite Sporları Federasyonunun İkinci Koordinasyon Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Yönetimi ve Kuzey Kıbrıs’ta yer alan federasyon üyesi üniversitelerin Sağlık, Kültür ve Spor (SKS) Birimleri Başkanlarını “2. Üniversite Sporları Federasyonu Koordinasyon Toplantısı” çerçevesinde ağırladı.

UKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu, toplantının açılışında üniversitelerin daha yakın iletişim içerisinde bulunması gereken bir döneme girildiğini aktararak, yükseköğrenimde hızla gelişen eğitim kalitesi yanı sıra spor faaliyetlerinde de aynı ivmenin olması gerektiğini kaydetti. Dr. Abbasoğlu, uluslararası spor etkinlikleri konusuna da vurgu yaparak gerek KKTC’nin tanıtımı gerekse üniversiteleri tanınırlığını artırmak ayrıca öğrencilerimizin sportif tecrübeleri yanı sıra uluslararası iletişim kabiliyetlerini geliştirmek adına bu tür temasların arttırılmasının gereğine vurgu yaptı.

KKTC Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı ise, KKTC’de spor alanında faaliyette bulunan üniversite öğrencilerinin kaynaşmasına olanak sağlamak ve SKS birim başkanlarıyla müsabakaların organize edilmesi adına toplandıklarını açıkladı. Kuzey Kıbrıs’ta bulunan üniversitelerin sportif alanda nasıl daha ileri taşınabileceği konusunun masaya yatırıldığını aktaran Kınacı, toplantıya ev sahipliği yaptığı için UKÜ’ye teşekkürlerini sundu.

Toplantı sonunda görüşlerini belirten UKÜ Spor Koordinatörü Tarkan Kayaş, UKÜ ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda geçen dönemlerde yaşanan sorunlara çözüm üreterek, yeni dönemde yaşanması muhtemel sorunlara önlem alındığını belirtti. Spor yapan öğrencilere daha iyi imkânların hazırlanmasının esas alındığını dile getiren Kayaş, daha fazla spor organizasyonu yapılarak, öğrencilerin sosyalleşmelerine de katkı koymanın toplantının temel amacı olduğunu kaydetti. Avrupa Üniversite Sporları Federasyonu faaliyet programında yer alan üniversitelerin katılabileceği branşların da açıklandığını belirten Kayaş, toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını aktardı.

Son güncelleme: 04-03-2019