UKÜ ULUSLARARASI ARKEOLOJİ SEMPOZYUMUNA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Kültürlerin Bağlantısı: Başlangıcından Roma Dönemi Sonuna Kadar Eski Yakın Doğu’da Ticaret ve Bölgelerarası İlişkiler” konulu uluslararası arkeoloji sempozyumuna ev sahipliği yapıyor.

Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez gerçekleştirilecek sempozyumun açılış töreni 23 Kasım 09.30’da Lefkoşa- Bedesten’de yapılacak. Türkiye ve Kıbrıs yanı sıra, İtalya, Almanya, Amerika ve İsrail gibi farklı ülkelerden katılımcıların yer alacağı sempozyumun açış konuşmalarını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tayfun Yıldırım ve Heidelberg Bilimler Akademisi’nden Prof. Dr. Harald Hauptmann yapacak.

Üç gün sürecek etkinlikte bilim insanları en eski çağlardan bugüne Akdeniz toplumunun birbiriyle olan ilişkilerini irdeleyecek.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek uluslararası sempozyum sonrasında katılımcıların yer alacağı arkeolojik gezi de düzenlenecek.