UKÜ Uluslararası Akreditasyonları ile Dikkat Çekiyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesinde bulunan Yönetim Bilişim Sistemleri programı FIBAA Akreditasyon Kurulu tarafından 5 yıllık akreditasyona layık görüldü. Söz konusu akreditasyon ile akademik gelişmelerine bir yenisini daha ekleyen UKÜ, eğitim kalitesini bir kez daha tescillendirmiş oldu.

UKÜ Yönetim Bilişim Sistemleri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Müesser Nat, aldıkları akreditasyon ile birkez daha tescillenmiş olduklarını belirterek, bölüm olarak artık uluslararası tanınırlıklarının arttığına da dikkat çekti

Yrd. Doç. Dr. Müesser Nat, 2018 yılının başında akreditasyon sürecine başladıklarını ve FIBAA’da yer alan uzman kişiler tarafından UKÜ kampüsünde üç günlük denetleme ile akademik yeterlilik açısından bölümlerin incelendiğini belirtti. Denetlemeler sırasında bölüm öğrencileri ve öğretim elemanları ile yüz yüze görüşüldüğünü ve kurum tarafından istenilen öz değerlendirme raporlarını sunduklarını aktaran Yrd. Doç. Dr. Nat, akreditasyon kurulunun bundan çok memnun kaldığını açıkladı. Akreditasyon çalışmalarının uzun ve emek isteyen bir süreç olduğunu aktaran Müesser Nat, programın yapılan değerlendirmeler sonucunda Eylül 2018 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle FIBAA tarafından akredite edildiğini de bildirdi.

FIBAA hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Müesser Nat, Bologna süreci ile beraber organizasyonun 1994 yılında kurulduğunu ve yüksek öğrenimde kalite güvencesi ve geliştirilmesi için oluşturulan Avrupa’nın en tanınmış akreditasyon kurumlarından biri olduğunu kaydetti.

Son güncelleme: 28-09-2018