UKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’na Almanya’dan Akreditasyon

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, FIBAA’nın verdiği akreditasyonu almaya hak kazandı. Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, programın FIBAA tarafından akredite edilmesiyle Yüksekokul’a bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği lisans programının dünya standartlarındaki kaliteli eğitiminin tescillenmiş olduğunu kaydetti.

Doç. Dr. Uludağ, alınan akreditasyon sayesinde Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nda okuyan veya mezun olacak öğrencilerin yerli işverenler ya da yurtdışı istihdamı için güçlü bir referans olacağını bildirdi.

UKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Orhan Uludağ, Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu’nun (FIBAA) Bologna süreci ile beraber 1994 yılında kurulduğunu belirterek, “FIBAA, Almanya Ulusal Akreditasyon Kurumu tarafından onaylanan ilk akreditasyon kuruluşudur” şeklinde konuştu. Uludağ, kuruluşun 2002 yılından beri de resmi akreditasyon faaliyetlerine devam ettiğini de ifade etti.

Doç. Dr. Uludağ, FIBAA akreditasyonu için 2018 yılı başında başvuruda bulunduklarını hatırlatarak, üniversitenin lisans programı kontrol ve denetimi çerçevesinde önceden belirlenmiş uluslararası kalite güvencesi standartları gözetilerek hazırlanan bir öz değerlendirme raporu sunduklarını aktardı. Rapor ışığında, bağımsız bir denetçi heyet tarafından değerlendirilme yapıldığını aktaran Orhan Uludağ, bu değerlendirme sonucuna göre kararın alındığını da işaret etti.

Doç. Dr. Uludağ, UKÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu’nun, yapılan değerlendirmeler sonucunda Eylül 2018 tarihinden itibaren 5 yıl süreyle FIBAA tarafından akredite edilmeye hak kazandıklarını açıkladı.

Son güncelleme: 20-09-2018