• UKU Online

UKÜ TRAFİK GÜVENLİĞİ AFİŞ YARIŞMASI AKM’DE SERGİLENİYOR

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Grafik Tasarım Bölümü bünyesinde faaliyet gösteren Grafik Tasarım Topluluğu “Grafers” tarafından düzenlenen “Uluslararası Ali Gargınsu Afiş Yarışması”nın sergisi, 10 Mart Cuma günü AKM’de açılıyor.

Grafik Tasarım Bölümü’ne bağlı Grafik Tasarım Topluluğu “Grafers”in organize ettiği “Ali Gargınsu Uluslararası Afiş Yarışması”nda ödül alan ve sergilenmeye hak kazanan 50 afiş 10-17 Mart’ta Lefkoşa AKM Küçük Salon’da ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Cuma saat 18.30’da gerçekleştirilecek sergi açılışında ayrıca dereceye giren yarışmacılara da ödülleri verilecek.

Üç yıl önce trafik kazasında yaşamını yitiren UKÜ Grafik Tasarım Bölümü öğrencisi Ali Gargınsu’nun anısına gerçekleştirilen Trafik Güvenliği Afiş Yarışması’nda Ali Gargınsu Özel Ödülü’nü kazanan Özge Kandemir’e  ödülünü Ali Gargınsu’nun annesi Bengül Gargınsu takdim edecek.

Adını yaşatmak ve trafik kazalarına dikkati çekmek amacıyla Grafik Tasarım öğrencisi Ali Gargınsu için bölümü tarafından organize edilen yarışmaya uluslararası düzeyde katılım gerçekleştirildi. Uluslararası Tasarım Konseyi Ico-D tarafından da onaylanarak desteklenen yarışmaya KKTC, Türkiye, ABD, Çin, Rusya, Polonya, Meksika, İtalya, İspanya, İran, İngiltere, Zimbabwe, Ekvator, Küba gibi ülkelerden 314 kişi katıldı. AKM Küçük Salon’da bir hafta boyunca açık kalacak sergide sergilenmeye hak kazana 50 afiş yer alacak.

Dereceye giren yarışmacılar ve çalışmaları, soldan sağa:

1. Özge Kandemir / Ali Gargınsu Özel Ödülü
  2. Iva Bochava / Mansiyon