UKÜ TİYATRO KULÜBÜ’NDEN TOPLUMSAL FARKINDALIK

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tiyatro Kulübü, yönetmenliğini Muzaffer Aksoy ve Emre Kelebek’in başarıyla üstlendiği 6 skeçten oluşan “Yine Yeni Yeniden” adlı oyunu toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla tiyatro severlerle buluştu. Levent Eğitim Kurumları’na bağlı Levent Kindergarten tiyatro salonunda sahnelenen oyun, 7’den 70’e tüm izleyicilerin beğenisini topladı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Rektörümüz Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Abbasoğlu,Öğrenci Gelişim ve Danışmanlık Merkez Müdürü Gamze Atay, öğretim üyelerimiz,  okul çalışanlarımız ve öğrencilerimiz sergilenen oyunu büyük bir ilgiyle izlemişlerdir.

Oyunun yönetmenliğini üstlenen İletişim Fakültesi öğrencisi Muzaffer Aksoy, “Sahne tozu yutmanın bize yaşatmış olduğu heyecanın yanı sıra oyunumuzun biletlerinden elde edilen geliri, toplumsal farkındalık adına bağışlayacak olmamız heyecanımızı iki katına çıkarttı.” ifadelerini kullandı.

“Motivasyon kaynağımız sahneye çıktığımızda alacağımız alkışlar oldu’’

Oyunun sahnelenmesinin ardından görüşlerini aktaran oyunun yönetmeni Mühendislik Fakültesi öğrencisi Emre Kelebek, Ekibimiz ile yoğun çalışmalarımız sonucunda sahnelediğimiz oyun büyük ilgi gördü. Provalarımız zaman zaman yorucu olsa da motivasyon kaynağımız sahneye çıktığımızda alacağımız alkışlar oldu.” dedi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Tiyatro Kulübü Başkanı Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencisi İsmail Mermer ise, tiyatronun bir ekip işi olduğunu, emek ve fedakârlık istediğini dile getirdi. Mermer, hedeflerinin seyirciyi hayatın stresinden uzaklaştırarak güldürmek, güldürürken de düşündürmek olduğunu belirtti.

Tiyatro Kulübü Başkanı İsmail Mermer, skeçlerde yer alan oyuncuların büyük bir çoğunluğunun yeni üye olmasına rağmen, disiplinli çalıştıklarını, içlerindeki tiyatro aşkı ile alkışa giden yolda ilk adımlarını attıklarını, üniversite yönetiminin de bunu desteklediğini aktardı.

Mermer konuşmasının sonunda,“UKÜ Tiyatro Kulübü’nü her zaman destekleyen değerli üniversite yönetimimiz, bu güzel oyunumuzda da bizi yalnız bırakmadılar ve katılımları ile onure ettiler. Bizi izlemeye gelen, alkışları ile destekleyen bütün seyircilerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza ekibim adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.