UKÜ TARIM DEKANI VURGULADI: “ÇEVRE DOSTU DA OLSA HER İLACIN YAN ETKİSİ VAR”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Baktır sürdürülebilir çevre ve tarımsal alanlardaki ilaçlama konularını değerlendirdi.

“Satılacak tarımsal ürünlerde, tüketicinin güvenini kazanmak çok önemlidir”

Kuzey Kıbrıs’taki tarımsal gıdaların tüketilmesinden de bahseden Prof. Dr. Baktır, söz konusu tüketimdeki eksikliğin sebebinin tüketicideki güven meselesi olduğunu söyledi. Manavdan, marketten alınan her türlü tarımsal ürünlere kazandırılacak güvenin yeterli kontrollerin yapılmasıyla gerçekleşebileceğini ifade eden Prof. Dr. İbrahim Baktır, yapılan kontrollerin broşürler halinde tüketiciye sunulmasının, satıcı açısından önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

“Ne kadar çevre dostu olursa olsun; her ilacın yan etkisi vardır”

Tarımsal alandaki ilaçlamalardan ve “Sürdürülebilir Çevre” konularından da söz eden UKÜ Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Baktır, sürdürülebilir çevre için bitkilerin seçiminin çok iyi olmasının, hastalık ve zararlılara dayanıklı bitki türlerinin seçilmesinin önemine değindi. Bitkilerin ilaçlanmasında hangi ilacın hangi bitkiye iyi geldiğinin de bilinmesinin tarımsal açıdan ve sağlık açısından önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Baktır, “Ne kadar çevre dostu olursa olsun; her ilacın bir yan etkisi vardır.” dedi.