UKÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğrencileri Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’yi Yerinde İnceleme Fırsatı Buldu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksekokulu, İş Sağlığı ve Güvenliği Programı tarafından program öğrencilerinin derslerde edindiği kuramsal bilgileri güçlendirmek amacıyla haberleşme sektöründe öncü kuruluşlardan Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.’ye teknik gezi düzenlendi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Programı Öğretim Görevlisi Azim Yıldız, özel ve kamu kuruluşlarındaki iş sağlığı ve güvenliği alanında hizmet verecek olan program öğrencilerini, sermaye, makine ve enerji gibi kısıtlı kaynakları en verimli şekilde kullanmak, iş kazalarını en aza indirme konusunda atılan adımları takip etmeleri amacıyla ziyaret ettiklerini açıkladı.

Öğrencilerin yapılan ziyarette, ofis ortamlarını ve özellikle baz istasyonu gibi yüksek kulelerde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduklarına dikkat çeken Yıldız, olası iş kazalarını önleme konusundaki proaktif çalışmalar ve bu konudaki son gelişmelere dair öğrencilerin bilgilendirildiğini dile getirdi.

Azim Yıldız, iş kazalarının en yüksek seviyede olabileceği baz istasyonlarında yapılan çalışmalar sırasında, olası kazaları önleme amacıyla alınan tedbirler, kullanılan kişisel koruyucu donanımlar (baret, emniyet kemeri, iş ayakkabısı gibi) hakkında öğrencilerin detaylı bilgi aldıklarını da aktardı. Elektrikle yapılan çalışmalardaki iş kazalarının önlenmesi için verilen kişisel koruyucu donanımların kullanımı hakkında da öğrencilerin bilgilendirildiğini kaydeden Yıldız, elektrikte topraklama, gerekli periyodik kontrollerin zamanında yapılması, iş disiplini ve kazaya maruz kalmadan elektrik arızalarının giderilmesi hususunda alınması gereken önlemler hakkında da fikir edindiklerini açıkladı.

Azim Yıldız, Turkcell ziyareti kapsamında öğrencilerin çalışma hayatında iş kazalarının önüne geçilebilmesi konusundaki bilgilerini pratik hayatta gözlemleme şansı yakaladıklarını belirterek, bunun gelecekte mesleki yaşamlarına olumlu katkısı olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 30-04-2019