• UKU Online

UKÜ SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ’NDEN CADILAR BAYRAMINA ÖZEL ETKİNLİK

UIluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü ve Hair Mak Kulübü Lefkoşa ve Mağusa’da düzenlenen “Cadılar Bayramı” etkinliklerinde yer aldı.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Vali Gjinali, geçen yıl sadece Lefkoşa’da yer aldıkları Cadılar Bayramı etkinliğine bu yıl Mağusa’da da katıldıklarını belirtti. Gjinali, Mağusa’daki Rouge 21’de 6 kişiden oluşan bir ekiple 52 kişiye, Lefkoşa’daki etkinlikte ise 10 kişilik bir ekiple 104 kişiye makyaj yaptıklarını söyledi.

Etkinliğe ilgi her geçen yıl artıyor”

Her yıl geleneksel olarak sürdürülen bu etkinliğe ilginin geçen yıla göre çok fazla olduğunu dile getiren Öğr. Gör. Gjinali, öğrencilerin yapmış olduğu makyajların Hollywood veya dünya makyaj artistlerini aratmadığını söyledi. Kendilerini sürekli geliştiren ve bilgilerine bilgi katan bölüm öğrencilerinin başarılarının gurur verici olduğunu anlatan Vali Gjinali, yetiştirilen kişilerin ders dışında da ilerideki hayatlarında, filmlerde veya daha farklı etkinliklerde yer almalarını, öğretilen teknikler sayesinde başkalarına fark atmalarını sağladıklarını vurguladı. Öğretim Görevlisi Gjinali, bir konsept çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklerde geçen yıl yüz boyama ve 3 boyutlu özel efekt uyguladıklarını bu seneki “klinik” konsepti doğrultusunda 3 boyutlu çalışmalarda kan efektlerinin yoğun kullanıldığını aktardı.

Kuzey Kıbrıs’ta bu uygulama ilk kez yapıldı”

Etkinlikte yer alan Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Fatma Öksüz ise bu yıl kullanılan “klinik” konseptinin amacının farklı ortamlar ile makyajın bir bütün halinde olması için uygulandığını belirtti. Kuzey Kıbrıs’ta daha önce böyle bir uygulamanın yapılmadığını söyleyen Öksüz, öğrencilerle birlikte hazırlanan klinik konseptine iğneler, kan türleri ve serumlar getirilerek içerisine kırmızı makyaj boyaları enjekte ettiklerini ve yapılan makyajla uyumlu olmasını sağladıklarını söyledi. Öğr. Gör. Öksüz, etkinliğe katılan yerli ve yabancı uyruklu vatandaşların konsepti görüp standa gelerek heyecanla makyaj yaptırdıklarını da ifade etti.