• UKU Online

UKÜ SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ’NDE YENİ YILA ÖZEL KİMYASAL PEELING

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü tarafından Cilt Bakımı  Uygulamaları II dersi kapsamında yeni yıla özel cilt bakımı uygulaması gerçekleştirildi.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü 2. sınıf öğrencileri değişik yaş ve meslek gruplarından mankenlere ders hocası gözetiminde kimyasal peeling bakımı uygulaması gerçekleştirdi.

Uygulamalarla ilgili açıklama yapan Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Fatma Öksüz, “İnsanların yeni yıla hem daha bakımlı girme isteği hem de kimyasal peelinge  talepten ötürü bu etkinliği gerçekleştirdik.” dedi. Öksüz, Alfa hidroksi asit (AHA) türevi olan, bitki ve meyvelerden elde edilen doğal maddelerden oluşan ve yüzde 20 meyve asiti içeren, cilt ile ilgili problemlerde özellikle kışın uygulanabilen kimyasal peeling’i güzellik uzmanlarının kullanabileceğini belirtti.

Öksüz: Ciltteki lekelerde gözle görülür açılma gerçekleşti

Uygulamaya ilk olarak atölyede cilt temizliği yaparak başladıklarını ifade eden Öğr. Gör.  Öksüz cildi derinlemesine temizleme işleminin ardından kimyasal peeling solüsyonunu uyguladıklarını aktardı. Cildin ihtiyacı olan bağ doku üretimlerinde de bir artış olmasını tetikleyerek cildin nemini ve pürüzsüzlüğünü artıran vitamin maskesi ve ampüllerden yararlanıldığını belirten Fatma Öksüz, bakım uygulamaları sonucunda cilt yüzeyinde olumlu yönde keratin dokunun cilt yüzeyinden uzaklaştırılması, dokunun iyileştirilmesi ve lekelerin renklerinde gözle görülür açılma gerçekleştiğini söyledi. Öğrencilerin özel bakım uygulaması gerçekleştirerek uygulamaya getirdikleri mankenlerden  başarılı sonuçlar elde ettikleri için çok mutlu olduklarını aktaran Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Fatma Öksüz, uygulamaya gelen mankenlerin de yapılan uygulamalardan memnun kaldıklarını ifade etti.

Gjinali: Bu tür proje ve etkinlikleri her zaman destekliyoruz

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü olarak bu tür proje veya etkinlikleri her zaman desteklediklerini söyleyen Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Vali Gjinali, “Bu mesleğin asıl amacı insanlara bakım yaparak onları mutlu etmek. Öğrencilerimizin getirdiği mankenlere hizmet ederek, çok nadir yapılan kimyasal peeling uygulamasını yapmaları aynı zamanda da mankenlerin ciltlerindeki olumlu değişikliklerden mutlu olmaları bizleri ve öğrencilerimizi daha çok motive edip heveslendirmektedir.” dedi. Vali Gjinali, öğrencilerin uzmanlıklarına adım attıkları bu akademik ortamdan mezun olduklarında ve iş hayatına atıldıklarında da aynı başarıyı geliştirerek devam edeceklerine inançlarının tam olduğunu belirtti.