UKÜ SAÇ BAKIMI VE GÜZELLİK HİZMETLERİ “BİLGİ VE BECERİ YARIŞMASI”NA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’nin her yıl düzenlediği “Meslek Liseleri Arası Bilgi ve Beceri Yarışması”na ev sahipliği yaptı.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Atölyesi’nde gerçekleştirilen yarışmaya Atatürk Meslek Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Gazimağusa Meslek Lisesi öğrencileri katıldı. Düzenlenen yarışmada öğrenciler saç kesimi, fön, topuz ve bu sene yeni eklenen makyaj alanlarında yaptıkları tasarımlar ile yarıştı.

Yarışmanın jüri üyeliğini Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Vali Gjinali, Öğr. Gör. Fatma Öksüz, Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Mahmut Kamber, kuaförlük sektöründen İsmail Taş, güzellik sektöründen Safiye Yalnız ve Yeşim Aksoy üstlendi.

Bakanlık yetkililerinden Gülşen Hocanın ve Şebnem Pekdoğan’ın yanı sıra jüri üyelerinin açılış konuşmaları sonunda yarışma başladı.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Vali Gjinali, konuşmasında, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın düzenlediği Bilgi ve Beceri Yarışması’nın geçen yıl olduğu gibi yine bu yıl da Bölüm’ün ev sahipliğinde gerçekleşmesinden onur duyduğunu söyledi.  Gjinali, “UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nün tercih edilmesinin çok sebebi vardır ama başlıca sebepleri geçen seneki yarışmada herhangi bir aksiliğin olmaması, öğrencileri tarafsızca ve kimsenin başkası altında kalmadan değerlendirebilme ortamının olması, atölyelerimizin tam donanımlı olması, ayrıca öğrencileri ve jürileri ağırlarken onlara sergi açılması ve tabii ki verdiğimiz eğitimin kalitesidir.” dedi.

Gjinali, beş yıldır bu yarışmada jüri üyeliği yaptığını sözlerine ekleyerek öğrencilerin gelişim süreçlerini daha iyi görebildiğini ve liseden mezun olduktan sonra üniversite eğitimi vererek onları ülkeye faydalı birer birey ve tam donanımlı uzman olarak sektöre kazandırdıklarını söyledi. Yarışma hakkında değerlendirmelerde bulunan Öğr. Gör. Vali Gjinali, yarışmanın formatı gereği her iki alandan birer birinci seçtiklerini açıkladı.

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Gjinali, “Tüm jüri üyelerinin puanları yarışmada kimin birinci geldiğini belirlemektedir. Yarışmanın birincisi kim olursa olsun hepsi bu yarışmada gösterdikleri cesaret ve başarma azimleriyle ileride iyi işlere imza atacaklarının güvenini bizlere vermiş oldular. Bütün öğrencileri performanslarından dolayı tebrik ederim.” dedi.