UKÜ Psikoloji Bölümü “Sınav Soruları Nasıl Olmalı?” Adlı Sunum Düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü tarafından “Sınav Soruları Nasıl Olmalı?” konulu bir sunum düzenledi.

Etkinlikte konuşan Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağatay Erten, geçerli bir sorunun ya da test maddesinin nasıl olması gerektiği ve nelerin olmamasını açıklayarak, Doğru/Yanlış tipindeki maddelerin özelliklerine ilişkin bilgi verdi.

Diğer soru ya da madde tipleri ile ilgili sunumların bahar yarıyılında işleneceğini belirten Yrd. Doç. Dr. Erten, sınavın ya da testin kapsam geçerliğini sağlamak, başka bir anlatımla öğrenme çıktılarını temsil eden bir soru/madde örneklemine ulaşmak için soru tipi çeşitliliğinin önemine değindi.

Yrd. Doç. Dr. Çağatay Erten tarafından gerçekleştirilen sunuma, UKÜ’lü akademisyenler yanı sıra psikolojik ölçme değerlendirme dersini alan öğrenciler de katıldı. Erten, “Sınav sorularının kalitesini arttırmak için ölçme değerlendirme alanının ilkelerini göz önünde tutmak gerektiğini kaydederek, bunun hem öğretim üyelerinin işini kolaylaştıracağını hem de öğrencilerin sınava ilişkin tutumlarını olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.

UKÜ Fen Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağatay Erten, özelde sınav sorularının, genelde ise sınavların kaliteli olmasının öğrencilerin akademik gelişimlerine olumlu yönde etki yapacağını da ifade etti.

Son güncelleme: 22-12-2017