UKÜ PDAREM’in Uzman Psikologları, “CİNSİYETÇİLİĞE KARŞI HAREKETE GEÇ” Kampanyası Başlattı

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM) Uzman Psikologları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın hakları ve kadın-erkek eşitliğine dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

Uzman Psikolog Çise Haşimoğulları; PDAREM olarak toplumda, medyada, ailede kadınlara yönelik uygulanan her türlü şiddete dikkat çekmek istediklerini aktardı. Uzman Psikolog Huriye Koruşan; eşit haklarla insanca yaşamanın herkesin hakkı olduğunu, ancak günümüzde kadına karşı önyargının olduğunu, kadın haklarına zıt düşecek örf ve adetlerin veya sosyal ve kültürel davranış modellerinin bir an önce değişmesi gerektiğine dikkat çekti.

Cinsiyetçiliğe karşı harekete geç kampanyası ile Öğrenci Merkezi’nde 08:00-13.00 saatleri arasında stant kuran Uzman Psikologlar; “KADIN ERKEK EŞİT Mİ?” sorusunu sorarak öğrenci ve personelin görüşlerini aldı.

Kadınlara karşı aşağılayıcı dil, kadının masallardaki rolü, küçük yaştan itibaren çocuklara cinsiyetçilikle ilgili verilen mesajlara vurgu yapmak amacıyla panolarında; “Oğlan doğuran öğünsün, kız doğuran dövünsün, saçı uzun aklı kısa, kızı kendi kendine bırakırsan ya davulcuya kaçar ya zurnacıya, elin oğlu diplomana değil yaptığın pilava bakar, elinin hamuruyla erkek işine karışma, kadının sırtından sopayı karnından sıpayı eksik etme, kızını dövmeyen dizini döver’’ gibi toplumda var olan ve kadın haklarına zıt düşecek cinsiyetçi deyimleri gözler önüne serdi.

Son olarak öğrencilere ve personele mor kurdele ile Nazım Hikmet’in  “Kadın” isimli şiiri dağıtılarak, etkinlik sonlandırıldı.

Son güncelleme: 12-03-2018