UKÜ PDAREM Tarafından “Dünya Ruh Sağlığı” Gününe Özel Kampanya Başlatıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM), “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı” günü kapsamında gençlerin ruh sağlığını korumak ve güçlendirmek adına özel bir kampanya başlattı.

PDAREM’in Uzman Psikoloğu Huriye Koruşan, Dünya Ruh Sağlığı gününün her yıl farklı bir tema ile farkındalık yaratıldığını hatırlatarak, bu yılki temanın ''Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı'' olarak belirlendiğini açıkladı.

Koruşan, düzenledikleri etkinlik çerçevesinde herhangi bir psikolojik rahatsızlık yaşayan öğrencilerin yaşadıkları ruhsal sıkıntılarını paylaşarak, daha sağlıklı bir ruh sağlığı elde etmelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti.

Etkinlik çalışmaları hakkında bilgi veren Koruşan, öğrencilerin ruh sağlıkları ile ilgili deneyimlerini ve başa çıkma hikayelerini “şiir, resim, şarkı sözü” gibi unsurları kullanarak kendilerini ifade edebilecekleri, deneyimlerini paylaşarak diğer kişilere de yardımcı olabileceklerini kaydetti.

Uzman Psikolog Koruşan deneyimlerini paylaşmak isteyen öğrencilerin okul psikologlarına e-mail yolu ile gönderim yapabileceklerine dikkat çekerek, öğrencilerin izni doğrultusunda gönderilen hikayelerin isimsiz olarak UKÜ PDAREM websitesi ve facebook sayfalarında da yayınlanabileceğini belirtti.

Söz konusu kampanya ile psikolojik sorun yaşayan öğrencilerin yalnız olmadıklarını onlara hatırlatacaklarını kaydeden Huriye Koruşan, bu sayede öğrencilerin algılarını şekillendirip, hayatlarında olumlu bir pencere açarak, yaşadıkları ruhsal sıkıntılardan kurutulmalarına yardımcı olacaklarını açıkladı.

Koruşan, insanların bu tür dönemlerden geçtiğini ve bu dönemleri atlatmak için birçok alternatif çözümlerin yer aldığını söyleyerek, öğrencilere cesaretlendirici yolların bulunduğunu göstermek ve merkez olarak ruh sağlığı ile beden sağlığının bir bütün olduğunu anlatmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Son güncelleme: 10-10-2018