UKÜ PDAREM “Dünya Yaşlılar Günü” Kapsamında Lapta Huzurevi’ne Ziyaret Gerçekleştirdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM) “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” dolayısı ile Lapta Huzurevi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

UKÜ’de eğitim gören gönüllü öğrenciler ile uzman psikologlar eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette, yaşlılarla sohbet etme ve onların deneyimlerine ortak olma fırsatı elde edildi.

PDAREM Uzman Psikoloğu Çise Haşimoğulları yapılan etkinlikte temel amacın gençlerin yaşlılara manevi anlamda destek olmalarını sağlamak olduğunu belirterek, sevgi ve saygı konusunda farkındalık yaratma amacı taşıdıklarını kaydetti. Haşimoğulları, etkinliği öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunup, serbest zamanlarını daha olumlu, yararlı ve verimli geçirmelerini sağlamak için gerçekleştirdiklerini de aktardı.

Çise Haşimoğulları, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi olarak sosyal sorumluluk projeleri konusuna önem verdiklerine dikkat çekerek, Lapta Huzurevi’nde bulunan yaşlı bireylerle her yıl “Dünya Yaşlılar Günü”nde biraraya gelmeye çalıştıklarını bildirdi. Huzur evlerine gerçekleştirilen ziyaretlerin yaşlı bireyler için önem taşıdığını da hatırlatan Uzman Psikolog Haşimoğulları, yaşlıların yanında olduklarını hissettirmek adına bu ziyareti düzenlediklerini da ifade etti.

Huzurevi sakinleri ise “Öğrenciler bizleri ziyarete geldikleri zaman çok mutlu oluyoruz, yalnız olmadığımızı hissediyoruz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.

Son güncelleme: 02-10-2018