UKÜ PDAREM Dünya Yaşlılar Günü dolayısı ile etkinlik düzenledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi (PDAREM) “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” dolayısı ile Lapta Huzurevi’ne ziyaret gerçekleştirdi.

UKÜ’nde eğitim gören gönüllü öğrenciler ile uzman psikologlar eşliğinde Lapta Huzurevi’ne düzenlenen ziyaret kapsamında, yaşlılarla sohbet etme ve onların deneyimlerine ortak olma fırsatı elde edildi. Uzman Psikolog Huriye Koruşan, yapılan etkinlikte temel amacın gençlerin yaşlılara önyargı yerine manevi anlamda destek olunmasını, sevgi ve saygıya dikkat çekerek farkındalık yaratmak olduğunu aktardı. Ayrıca Koruşan, öğrencilerin sosyal gelişimlerine katkıda bulunup serbest zamanlarını daha olumlu, yararlı ve verimli geçirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini de kaydetti.

Huriye Koruşan, genç bireylerin yaşlıların geçmiş deneyimleri ve günümüzdeki yaşantıları arasında köprü niteliği taşıyacağını ifade ederek, gençlerle yaşadıkları bu etkileşimler sayesinde yaşlıların yeniliklere daha kolay adapte olabileceklerine inanç belirtti.

Bu tür etkinlikler aracılığıyla yaşlı bireylerin sosyal açıdan toplumla bütünleşmesinin sağlandığına dikkat çeken Çise Haşimoğulları, bu paylaşımların yaşlıların daha aktif ve yaşama daha sıkı bağlanmaları için teşvik edici olduğunun altını çizdi. Haşimoğulları şöyle devam etti: Yaş almak kaçınılmaz ve özel bir süreçtir. Yaşlı nüfusun psiko-sosyal rehabilitasyonuna destek olunması için gençlerin sosyal sorumluluk projeleri arasına yaşlılarla işbirliği içinde olması konuları da yer almalıdır. Gençler ile yaşlılar arasında kurulan bağlar yaşlıların yaşama tutunmaları açısından büyük yarar sağlayacaktır. Ayrıca, Uzman Psikolog Çise Haşimoğulları, bu tarz etkinliklerin ve projelerin sağlanması için uzman psikologlar tarafından yeni projelerin de üretileceğini dile getirdi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi üyesi Uzman Psikolog Çise Haşimoğulları, yaş grubu ayırmadan birçok yaş aralıklarını bir araya getirdiklerini de aktardı.  UKÜ öğrencilerinin yaş almış kişileri desteklemek istediklerini belirterek, Lapta Huzurevi’ne gerçekleştirilen ziyaretin bir başlangıç olduğunu ve bu tür etkinliklerin daha sık gerçekleştirileceğini aktaran Haşimoğulları, yaşlılara bir nebze de olsa mutluluk verip bu köprüyü sağlamlaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.