UKÜ, Özgün Atakan Küçükler Ligi Final Maçına Ev Sahipliği Yaptı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)  CIU Arena tarafından “Özgün Atakan Küçükler Ligi” final maçına ev sahipliği yaptı.

Kuzey Kıbrıs Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen ve birincisi gerçekleştirilen  “Özgün Atakan Küçükler Ligi” finali 22 Ekim Cumartesi günü, CIU Arena’da yapıldı. Toplam 15 gün süren ligde küçük kızlar kategorisi şampiyonu Şahlan Spor Kulübü olurken, küçük erkekler kategorisinde ise Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) şampiyon oldu.

UKÜ ve Şahlan spor arasında gerçekleşen küçük kızlar final maçı 14-7 Şahlan Spor Kulübü’nün üstünlüğü ile sonlandı. UKÜ’nün 3. olduğu küçük erkekler final maçı ise YDÜ ve Girne Üniversitesi arasında gerçekleşti. Rakibine oranla daha üstün bir oyun sergileyen YDÜ, karşılaşmayı 26-18 kazandı. Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen 2017-2018 sezonu “Özgün Atakan Küçükler Ligi”nde ise küçük erkekler şampiyonluğuna YDÜ ulaştı.

Günün ilk maçını üçüncülük için oynayan DİGEM ve Merit Alsancak Yeşilova kız takımı, DİGEM’in 14-7 üstünlüğüyle sonuçlandı. Bu maçın ardından oynanan küçük erkekler üçüncülük maçında ise UKÜ ile Serdarlı Belediyesi takımı karşı karşıya geldi. Büyük bir heyecan içinde geçen ve maçın son anlarına kadar Serdarlı Belediyesi’nin üstünlüğünde giden maçta, UKÜ son dakikada attığı gol ile 16-15 kazanarak lig üçüncülüğünü elde etti.

Kuzey Kıbrıs Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen ve birincisi gerçekleştirilen  “Özgün Atakan Küçükler Ligi” final karşılaşmalarında oynanan maçta derece elde eden takımlara ve ligde mücadele eden bütün sporcu ve takımlara kupa ve madalyaları,  KKTC Hentbol Federasyonu Başkanı Mustafa Akyön ve Özgün Atakan’ın ailesi tarafından takdim edildi.