UKÜ Oryantasyon Günleri Kültürel Şehir Turlarıyla Devam Ediyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), 2018-2019 Akademik Yılı Bahar Dönemi Öğrenci Karşılama ve Oryantasyon Günleri kültürel şehir turlarıyla devam ediyor.

Oryantasyon günleri kapsamında düzenlenen şehir turu etkinliklerinde öğrencilere Lefkoşa’dan sonra Girne şehri tanıtıldı. Farklı ülkelerden UKÜ’yü tercih eden öğrencilerin üniversiteyi tanıması ve uyum sağlaması amacıyla geleneksel olarak düzenlenen  “Oryantasyon Günleri” kapsamında organize edilen Girne gezisinde, UKÜ’lü öğrenciler Girne Kordonboyu, Girne Kalesi ve içerisinde yer alan Batık Gemi Müzesi’ni görme fırsatı yakaladılar.

UKÜ’lü öğrenciler söz konusu etkinlikte Kıbrıs Kültürü’ne ve tarihine ait bilgileri de yerinde inceleme şansı elde ettiler. Öğrenciler, Girne Kalesi gezisi sırasında marinada balıkçı teknelerini izleyerek, geleneksel lezzetler arasında bulunan Türk kahvesini deneyip, güneşin batışını da izleme keyfi elde ettiler.

Son güncelleme: 05-03-2019