UKÜ Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü “Erken Çocukluk Eğitiminde 3D Seslenişler ve Bizden Yansımalar” Adlı Sergiyi Gerçekleştirdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği tarafından “Yaratıcılık ve Geliştirilmesi” dersi ile “Okul Öncesi Eğitime Giriş” dersi kapsamında "Erken Çocukluk Eğitiminde 3D Seslenişler ve Bizden Yansımalar" adlı sergi gerçekleştirildi.

Düzenlenen sergi, öğrenciler dönem sonu sergiledikleri projelerini ve performanslarını sundular. Etkinliğin moderatörü Öğretim Görevlisi Emine Bayram, sergiyi farklı, yaratıcı, etkili, eğlenceli ve öğretici eğitim süreçlerinin tasarlanıp uygulanması olarak tanımladı. Sergide iki tür çalışmanın bulunduğuna dikkat çeken Uzman Emine Bayram, bunlardan birinin Yaratıcılık ve Geliştirilmesi ders kapsamında olduğunu vurgularken, diğer çalışmanın Okul Öncesi Eğitime Giriş dersi ile ilgili olduğunu kaydetti. Bayram, Okul Öncesi Eğitime Giriş dersinde, okul öncesi eğitim kurumlarının iç mekan, dış mekan, eğitim kurumu çevresi ve ulaşılamayan kesimlere ulaşmak için gezici okul öncesi eğitim araçların tasarımlarının sergilendiğini kaydetti.

Bir diğer çalışma olan "Bizden Yansımalar" hakkında da bilgi veren Uzman Emine Bayram, Yaratıcılık ve Geliştirilmesi dersi kapsamında yapıldığını ve üç boyutlu, hareket edilebilir, dokunulabilir ve ışıkla yansımaları içeren bir çalışma gerçekleştirdiklerini aktardı.

Uzman Emine Bayram, sergide yer alan her iki çalışmada da beden dilinin kullanıldığı kamu spotları, afişler ile videoların bulunduğunu kaydederek, “Öğrencilerin hayal güçlerini kullanmalarını sağlamayı hedefledik. Mevcut okullarda eksik gördüklerini ve bunların nasıl giderilebilecekleri hakkında yaratıcı fikirler geliştirerek, mekan tasarımlarına yer verildi" dedi.

Son güncelleme: 15-01-2018