UKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ TELEVİZYON PROGRAMINDA

UIuslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Vali Gjinali, Kıbrıs TV’de “Renkler ve Zevkler” adlı programa konuk oldu.

Renkler ve Zevkler programının sanatla ilgili bir program olduğunu belirten Gjinali, bu programda sanatçıların ve mesleklerinde başarılı olan kişilerin ağırlandığını ifade etti. Programa konuk olan kişilerin başarıya nasıl ulaştıkları, meslek sırları ve incelikleri üzerine konuşulduğunu aktaran Gjinali, programı takip eden gençlerin de ileriki yaşamlarında bundan esinlenebileceğini anlattı. Vali Gjinali, programda UKÜ Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü’nün nasıl ve hangi tarihte kurulduğunu, buna ek olarak bölüm kapsamında ne gibi etkinlikler gerçekleştirildiğini aktardı.

“Kosova’da ve Makedonya’da film çalışmalarım oldu”

Programın konusunun makyaj ağırlıklı olduğunu ifade eden Gjinali, UKÜ’de Sahne ve Objektif makyajı sergisinin yanı sıra, saç ve makyajların yapıldığı 3 defile düzenlediklerini belirtti. Bu defilelerin ilkinde uluslararası ülkelerin geleneksel kıyafetleri sergilenirken saç ve makyajlarını bölüm olarak üstlendiklerini, ikincisinde UKÜ Bahar Şenlikleri kapsamında Barış temalı fantastik saç ve makyaj modelleri çalışmalarının gerçekleştiğini; üçüncüsünün ise yine fantastik temalı çalışmalardan oluştuğunu anlattı. Programda kendi çalışmalarından da bahseden Vali Gjinali, “Kosova’da ve Makedonya’da film çalışmalarım oldu. Ayrıca video kliplerinde de 3 boyutlu yaşlandırma ve özel efekt makyajları uyguladım.” dedi.

UIuslararası Kıbrıs Üniversitesi Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Vali Gjinali, kendisine yöneltilen sorular arasında “Benjamin Button ve benzeri filmlerdeki özel efekt makyajlar nasıl yapılıyor?” sorusunun olduğunu, bu soruya daha önce yazdığı bir makaleye atıfta bulunarak yanıt verdiğini; filmlerde hem normal makyaj, hem özel efekt makyajları, hem de bilgisayar destekli programların kullanıldığını söylediğini aktardı.