UKÜ, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Silman’nın “Eğitim Konulu Filmler: Öğretmen ve Öğretmen Adayları İçin Bir Rehber” Adlı Eseri Tanıtıldı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ)  Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Silman’ın “Eğitim Konulu Filmler Öğretmen Adayları İçin Bir Rehber” adlı eserin tanıtımı ve imza programı için bir etkinlik düzenlendi.

Tanıtımda UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, kitabın yazarı Prof. Dr. Fatoş Silman, Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş birer konuşma yaptı.

Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Silman, kaleme aldığı eserin öğretmen ve öğretmen adayları için önemli bir kaynak olduğunu vurgulayarak, eğitim açısından önemli bulduğu filmleri eserine dahil ettiğini kaydetti. Kitapta yer alan filmlerin sınıf ve okul yönetimi, özel eğitim, öğretim stratejileri, okul-veli ilişkileri, çok kültürlü sınıflar ve farklı eğitim sistemleriyle ilgili öğeleri içerdiğini kaydeden Prof. Dr. Silman, eserin öğretmen ve öğretmen adayları için bir rehber niteliğinde olacağını da aktardı.

Silman, seçtiği filmlerde eğitim ile ilgili konuların yanı sıra ırkçılık, cinsiyet ve sosyal sınıf ayrımı gibi toplumsal konulara da yer verdiğini ifade etti. Prof. Dr. Fatoş Silman, öğretmenlerin ve akademisyenlerin derslere girdikleri zaman kitabı sınıflarında kullanabileceklerini kaydederken, ayrıca kitabın analitik yeteneği geliştirmeye ve tartışma ortamı yaratmaya yardımcı olabileceğini de sözlerine ekledi. Prof. Dr. Silman, kitabın sınıf yönetimi ve eğitim yönetimi gibi derslerde kullanılabileceğini ifade ederken,  eseri yazma amacının öğrencileri ve öğretmen adaylarını çok çeşitli düşündürme ile uygulama yollarını keşfetmelerini sağlama olduğunu da aktardı.

UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, bu eserin sadece öğretmenlere değil, öğrencilere de verimli bir kaynak olabilecek nitelikte olduğunu kaydetti. Artık dünyada eğitimin sadece sınıflar ve derslikler ile sınırlı olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Halil Nadiri, farklı tecrübelerin ve teknolojilerin kullanılarak çok farklı mecralarla bireyin kendini geliştirebilmesi konusunda çeşitli deneyimlerin yaşanabilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Prof. Dr. Halil Nadiri,  rekabet edilebilirliğin yalnızca belli bir kaynakla ve belli bir alan içerisinde sağlanamadığına dikkat çekerek, küreselleşen dünyada rekabet edebilmenin bireyin ileriki yıllarda kariyerine hazırlanırken ne kadar farklı bilgiye ulaşırsa o derece doğru orantıda ilerleneceğini kaydetti. Nadiri, “Üniversitemizdeki tüm akademisyenlerimizin; araştırmaya, bilime katkı koymaya ve öğrencilerimizi daha farklı, daha avantajlı, daha rekabetçi bireyler olarak yetiştirmelerine yönelik ortam sunmak için üniversite yönetimi olarak elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz” dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversiteler arasında UKÜ’nin liderliğinin ve önemli potansiyelinin önde gittiğini vurgulayan Prof. Dr. Halil Nadiri, akademik ortamda ne kadar başarılı olunursa geleceğe o kadar emin bakılacağını da söyledi.

Bu eserin diğer kaynaklara göre farklı olduğunu belirten Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar, özellikle profesörlük ünvanının; alınan alan eğitimini, öğretimini ve sınıf yönetimini diğer bir ilgi alanı olarak sinema filmleri ve eleştirmenliği ile birleştirilmesinin disiplinler arası çalışmalarda son derece önemli olduğunu vurguladı. Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Çağlar, sanatın önemli bir alanı olan ve görsel güç kullanılarak kitlelere ulaşan sinemanın,  eğitim ve öğretimle birleştirilerek bütünleştirilmesi gerektiğini de savundu. Çağlar, eserin topluma dönük bir kaynak olduğunu belirtirken yalnızca film açısından değil, tüm derslerde faydalanılması gerektiğini ve kitaptan öte bir eser olduğunu da kaydetti.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş ise böyle bir eserin ortaya çıkmasından dolayı gurur duyduğunu ve öğretmenler ile öğretmen adaylarına da kaynak olarak kullanılacağına inanç belirtti.

UKÜ, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatoş Silman’ın  “Eğitim Konulu Filmler Öğretmen Adayları İçin Bir Rehber” adlı eserin tanıtım ve imza programı kapsamında kitabını imzalamasıyla program son buldu.