UKÜ Öğretim Üyesi, Maraş’ın Otel Mimarisi Ve Kentsel Gelişimini İnceledi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Marko Kiessel, “Kıbrıs’ta Mağusa ve Deniz: Varosha/Maraş'ın İngiliz Sömürge ve Erken Sömürge Sonrası Dönem’de Otel Mimarisi ve Kentsel Gelişimi” başlıklı bir çalışma sundu.

Mekânların ve Şeylerin Yaşamları: Uluslararası Ortak Atölye (The Lives of Places & Things: International Joint Workshop) adlı etkinlikte çalışmasını sunan Doç. Dr. Marko Kiessel, Mağusa'nın güney kentsel merkezi olan Maraş'ın İngiliz sömürge döneminin başlangıcından (1878-1960), Kıbrıs turizminin baş çektiği 1960'ların sonu ve 1970'lerin başına kadar araştırdığını kaydetti.

Bu çalışma ile adaya ve özellikle Gazimağusa sahillerine 1920’lerden itibaren denizaşırı turistleri çekme konusunda hükümet tarafından yapılan, kamusal ve özel girişimlerin el ele yürütüldüğüne dikkat çeken Kiessel, “Ancak uluslararası standartlara uygun otellerin kurulması, 1960’ta Kıbrıs’ın bağımsızlığını takip eden turizm patlamasının aksine, sömürge döneminde oldukça yavaş bir süreçte yer aldı” dedi.

Son güncelleme: 25-12-2017