• UKU Online

UKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ ATATÜRK’ÜN 78. ÖLÜM YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 78. ölüm yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu.

“Mustafa Kemal Atatürk büyük bir liderdir”

On dokuzuncu yüzyılın sonlarında dünyanın ittifaklar sürecine girerek, tüm dünyanın büyük bir savaşa sürüklendiğini ifade eden Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş,  Trablusgarp ve Balkan Savaşları’ndan çıkmış olan Türk toplumunun Birinci Dünya Savaşı’nın ortasında kaldığını ve Almanya’nın teslimiyle birlikte yorgun bir şekilde ateşkes anlaşmasını imzaladığını söyledi. Anlaşmanın tam bir teslimiyet anlaşması olduğunu belirten Prof. Dr. Tuş, “Savaş bitmiş, ordu dağıtılmış silahlar teslim edilmişti. Millette büyük bir ümitsizlik, yorgunluk hakimdi. Kimi yerlerde bazı çırpınışlar da yok değildi ama o çırpınışlara milletin iltifat edecek gücü de bulunmuyordu. Mustafa Kemal Atatürk’ün Nutuk’unda anlatmaya çalıştığı manzara böyleydi.” dedi.

Böyle bir ortamda milleti harekete geçirecek kişinin büyük bir lider olacağına dikkat çeken Dekan Tuş, Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir lider olduğunu milletin en ümitsiz olduğu zamanda dünya liderlerini bir araya toplayıp yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni tanımak zorunda bırakarak gösterdiğini belirtti.

“Türk milletinin bugünlere ulaşmasını sağladığı için Atatürk’e minnet borcumuz var”

Mustafa Kemal’in yapmış olduğu bu hareketle Türk milletini ayağa kaldırıp yeni bir dinamizm ve yaşama azmi verdiğini aktaran Tuş, “Mustafa Kemal Atatürk’ü, Mustafa Kemal Atatürk yapan bu özellikleridir. Bir milletin hayatta kalmasını, Türk milletinin bugünlere ulaşmasını sağladığı için ona büyük bir minnet borcumuz var.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 78. yıldönümünde yaşadığı hüznü de dile getiren Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş, Atatürk’ün karamsar bir havada değil, Türk milletine kazandırdıkları ile gururla anılması gerektiğini de sözlerine ekledi.