• UKU Online

UKÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ’NİN ORTAK YAZARLI MAKALESİ YAYINLANDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Nihan Koran’ın  “Aile Eğitimi ve Katılımı” başlıklı ortak yazarlı makalesi “Aile Eğitimi” kitabında yayınlandı.

Anadolu Üniversitesi Yayınevi tarafından basılan ve editörlüğünü Yrd. Doç. Dr Arzu Arıkan ile Yrd. Doç. Dr. Berrin Dinç’in yaptığı “Aile Eğitimi” başlıklı kitap 8 üniteden oluşmakta.

“Kitap, aile eğitiminin kurumsal yapısına ve ilkelerine değinmekte”

Ortak editörlü kitabın içeriğinden bahseden  Okul Öncesi Öğretmenliği Öğretim Görevlisi Nihan Koran, kitapta aile eğitiminin farklı boyutlarda ele alındığını ve tüm ünitelerin uzaktan eğitim tekniğine uygun olarak hazırlandığını ifade etti. Kitapta yer alan ve Doç. Dr. Neslihan Avcı ile ortak yazarlığını yaptığı “Aile Eğitimi ve Katılımı” başlıklı bölüm hakkında da bilgi veren Koran, çocukların yaşamında büyük önemi bulunan aile eğitiminin kurumsal yapısına, amacına, işlevlerine ve ilkelerine değindiklerini söyledi. UKÜ Öğretim Görevlisi Nihan Koran, aile katılım sürecinin planlanması, uygulaması ve değerlendirilmesi ile ilgili bilgilerin yer aldığı bölümde okuyucaların aile eğitimi ve katılımı konusunda teorik bilgilerin yanı sıra uygulamaya yönelik bilgilere de ulaşmasının amaçlandığını belirtti.

Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Nihan Koran, kitap bölümünün amacının ayrıca öğretmenlere ve öğretmen adaylarına aile eğitimi ve katılımı ile ilgili güncel bilgilere ulaşma fırsatı yaratmak ve bu bilgilerin uygulamada nasıl kullanılabileceğini açıklamak olduğunu da sözlerine ekledi.