UKÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ “TÜBİTAK-BİDEB-2229 PROGRAMI”NDA YER ALDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler ve Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Esra Karakaş, TÜBİTAK önderliğinde yürütülen “Türk Çocuk Yazını Yaz Okulu” etkinliğinde katılımcı olarak yer aldı.

“TÜBİTAK - BİDEB - 2229 Programı” çerçevesinde yürütülen “Türk Çocuk Yazını Yaz Okulu” etkinliğinde, 1001 Ulusal araştırma projesinin yaygın etkisini arttırmak ve Türk Çocuk Yazını üzerine yürütülecek olan çalışmalara araştırmacıların ilgisini çekmek hedef edinildi. Bu kapsamda ise “Bir Özel Alan Derlemi Olarak Türk Çocuk Yazını Derlemi ve Türk Çocuk Yazını Üzerine İleri Uygulamalar” konusu ele alındı.

Koordinatörlüğünü Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özkan ve Ömer Halis Demir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğba Çelik’in üstlendiği yaz okulu etkinliğinde, farklı üniversitelerden katılan yaklaşık 14 akademisyen, eğitmen ve danışman ile 39 lisansüstü öğrencisi yer aldı.

Etkinlikte, Mersin Şehir Hastanesi’nden Dr. Özlem Uzun eğitmen ve danışman olarak katkı sağlarken, Yazar Behiç Ak ve Yazar Aybike Gül Demir ile Ressam ve İllüstratör Ferit Avcı da davetli konuşmacı olarak söyleşilerde bulundu.

Türk Çocuk Yazını üzerine temel bilgilerle araştırmacı adaylarını donatmak amacıyla oluşturulan yaz okulunun ele aldığı konulardan bazıları ise şöyle: “Çocuğun Gelişimsel Sürecinde Edebiyat”, “Çağdaş Çocuk Yazınında Süreli Yayınlar”, “Çocuk ve Gençlik Edebiyatında Duyarlı Konular”, “Türkçe Öğretiminde Çocuk Öyküleri Üzerine Görevler”, “Çocuk Yazını ve Yaratıcı Drama”.

Düzenlenen etkinlikte bir kısmı atölye ve uygulama çalışmalarıyla zenginleştirilmiş nitelikli ders içerikleri de katılımcılara sunuldu.