UKÜ Öğretim Görevlisi “Gastronomi Bölümü” Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Barbaros Alta, “Gastronomi Bölümü” hakkında açıklamalarda bulundu.

Öğretim Görevlisi Barbaros Alta, 2016 – 2017 Akademik Yılı’nda eğitim-öğretim yaşamına başlamış olan; Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün çok başarılı bir yılı geride bıraktığının altını çizdi. Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Aşçılık Bölümü’nün %300’lük bir öğrenci artışı ile en çok talep edilen bölümler arasında yerini aldığını ifade eden Alta, “Bizler bir domatesin nereden geldiğinden tutun da onun nasıl bir üretim aşamasından geçtiğini ve bu aşamadan geçerken oluşan hijyen ve sanitasyon kural-usulleri ile kişisel gelişim çabasında bulunan öğrencilerimize, onların faydalanabileceği ve uygulayabileceği bir eğitim anlayışı sunuyoruz” dedi.

Öğretim Görevlisi Alta, bu alanda bulunan öğrencilere çok araştırma yapmalarını, kitap okumalarını, görsel ve sosyal alanlarda Gastronomi ile ilgili hem akademik hem de kültürel araştırma yaparak kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti. Öğrencilerin, kendilerini bir sanatçı gibi görmeleri gerektiğini aktaran Barbaros Alta, bu sayede hazırlamış oldukları ürünleri bir sanat eseri gibi sunmalarını da öğütledi. Konuşmasında geçmiş tecrübelerine de yer veren Alta, eğitimine katkı koyan öğretmenlerinden birinin “Bir turizmci kendi mesleğine yatırım yapmak zorundadır. Eğer kendine yatırım yapmazsa; farklı yerler, farklı tatlar,  farklı kültürler ve farklı kişiler ile tanışmazsa,  kendi mesleğine para harcamazsa bu meslekten para kazanamaz” dediğini de aktardı.

Öğretim Görevlisi Barbaros Alta Kimdir?

Mesleğe ilk adımını14 – 15 yaşlarında attığını aktaran Barbaros Alta,  Ankara Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi sonrasında kendisini Gastronomi ve Aşçılığın merkezinde bulduğunu dile getirdi. En önemli hedefinin araştırma yapmak olduğunu kaydeden Alta, başka kültürleri ve yerel yemek kültürünü inceleme ve uygulama imkanı bulduğunu da belirtti. Öğrencilerin bu şekilde bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini de vurgulayan Öğr. Gör. Alta,  bunu bir görev şeklinde aşılamaya çalıştıklarını da sözlerine ekledi. Alta, Gastronomi’ye olan yolculuğunun İspanya’dan, Moldova’ya, oradan Türkiye’ye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne kadar ulaştığını dile getirdi. Alta ayrıca,  Romanya, Özbekistan,  Azerbaycan, Güney Amerika’ya ve  “Trinidad and Tobago” gibi hiç tanınmayan bir kişiden bir pilav tarifi almak gibi maceralara atıldığını da açıkladı.

Son güncelleme: 22-11-2017