UKÜ ÖĞRENCİLERİNDEN “KADININ GÜCÜ” ETKİNLİĞİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve İşletme Kulübü tarafından “Kadının Gücü (Power of Women)” etkinliği düzenlendi.

Doğancan: Bir kadın, sanıldığının aksine tek başına da bir şeyler yapabilir

Çevik Uraz Binası Amfi-1’de düzenlenen etkinlik, çeşitli defilelere sahne oldu. Kadın Girişimci ve Moda Tasarımcısı Evşen Doğancan’ın tasarımı takılarla gerçekleştiren defilede UKÜ öğrencileri kendi tasarladıkları kıyafetleri de sundu. Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Moda Tasarımcısı Evşen Doğancan, UKÜ öğrencilerinin davetiyle bu etkinliğe gelerek takılarını sergilemek istediğini dile getirdi. Etkinliğin adının “Kadının Gücü” olmasına uygun olarak kadının gücünü takılarla simgelemeye çalıştığını söyleyen Doğancan, “Bu etkinlikte bulunmamın temel amacı, bir kadının sanıldığının aksine tek başına da bir şeyler yapabileceğini göstermektir.” dedi.

Salhane: Moda, yeni parçaları bir araya getirme işlemidir

İşletme Kulübü öğrencilerinden Fatima Salhane ve Titilayomi Aboluwoye de kendi tasarımlarını manken arkadaşlarıyla birlikte sergiledi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü 3. sınıf öğrencisi Fatima Salhane, sunulan kıyafetleri kendi geleneklerinden yola çıkarak tasarladığını kaydetti. Modanın eskileri tekrar etme biçimi olarak tanımlandığını fakat bu görüşe katılmadığını ifade eden Salhane, modanın yeni parçaları bir araya getirme işlemi olduğunu söyledi.

Nakasamu: Gelecek, hayallerinin güzelliğine inananlara aittir

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Jane Jamila Nakasamu, “Kadının Gücü” konulu sunumunda, kadının toplum içerisindeki konumunu değerlendirdi. Dünyadaki çalışan kadınların yüzde 50’lik kısmının savunmasız olarak çalıştığını aktaran Nakasamu, yoksulluk içerisinde yaşayan kadın oranının yüzde 70’lere ulaştığını kaydetti. Jane Nakasamu dünyada 493 milyon yetişkin kadının okuma-yazma bilmediğini, ilkokul çağındaki 31 milyon kız çocuğunun okula gitmediğini ifade etti. Bu oranların korkunç olduğunu düşündüğünü aktaran Nakasamu, toplumu çağdaş seviyeye ulaştırmanın temelinde “eşitlik ilkesinin” yattığını dile getirdi. Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi Nakasamu, kadınların birçok şeyi tek başına başarabileceğini vurgulayarak, UNESCO, WHO ve IMF gibi derneklerin başında kadınların bulunduğunu aktardı. Eleanor Roosevelt’ten alıntı yaparak konuşmasını sonlandıran Jane Jamila Nakasamu, “Gelecek, hayallerinin güzelliğine inananlara aittir.” dedi.