UKÜ ÖĞRENCİ AKADEMİK GELİŞİM ÇALIŞTAYI’NIN ÜÇÜNCÜ OTURUMUNDA “HALK ŞİİRİNDE KIBRIS” İRDELENDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Öğrenci Akademik Gelişim Çalıştayı’nın üçüncü oturumunda “Halk Şiirinde Kıbrıs” konusu irdelendi.

Moderatörlüğünü Fen – Edebiyat  Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ’ın yaptığı çalıştayda sırasıyla Selime Sevtekin “Âşık Kenzî”,  Büşra Cıvlan “Ali İzzet Özkan”, Burcu Yavuz “Dursun Cevlanî”, Serkan Meriç “Aynalı” konularında hazırladıkları bildirileri sundu.1950’li yıllarda adaya ilk kez gelen halk şairlerinden olan Ali İzzet Özkan ile Dursun Cevlanî’nin Kıbrıs’ta kaldıkları süre içinde yaşadıkları, izlenim ve gözlemlerinin aktarıldığı bildirilerde, o dönem Kıbrıs Türk kültürüne ait çeşitli veriler de özgün kaynaklardan aktarıldı. Geleneksel halk tiyatrosu bağlamında Kıbrıs’ın ünlü simalarından Aynalı’nın tanıtıldığı bildiride ise yakın dönemlerin seyirlik sanatları hakkında yazılı ve görsel bilgiler sunuldu.

Soru-cevap kısmının ardından çalıştay sonunda Fen-Edebiyat Fakültesi dekanı ve oturum başkanı Prof. Dr. Metin Karadağ, bu oturumun Kıbrıs halk kültürü bağlamında çok yararlı bilgiler ürettiğini, öğrencilerin Kıbrıs folkloru ve halk kültürü hakkında kazanımlar elde ettikleri için bölüm olarak mutlu olduklarını dile getirdi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrenci Akademik Gelişim Çalıştayı’nın dördüncü gününde yer alacak oturumda öğrenciler “Kıbrıs Türk Şiirinde Yeni Kuşak: Kadın Şairler” temasında bildiriler sunacaklar.