UKÜ ÖĞRENCİ AKADEMİK GELİŞİM ÇALIŞTAYI’NIN İKİNCİ OTURUMU YAPILDI

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından düzenlenen Öğrenci Akademik Gelişim Çalıştayı’nın ikinci oturumu yapıldı.

Fen - Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ'ın konuşmalarının ardından “Klasik Türk Şiirinde Sevgili Tipleri” konusunda hazırlanan bildiriler öğrenciler tarafından sunuldu.

Çalıştayda Gizem Abit “Öldüren Sevgili”, Aylin Çelik “Şuh Sevgili”, Kader Ayaz “Sufi Sevgili”, Muhammet Emin Çiçek “Rindane Sevgili” konularında sunum gerçekleştirdi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Gülden Sarı Kanlıay’ın moderatörlüğünü yaptığı çalıştayda Bölüm öğrencileri “sevgili” etrafında oluşturulan mazmunların kavram dünyasını aydınlatmak üzere hazırladıkları araştırmaların sonuçlarını bildiri halinde sundu.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğrenci Akademik Gelişim Çalıştayı’nın 15 Mayıs’taki üçüncü gününde “Halk Şiirinde Kıbrıs” ve 16 Mayıs’taki dördüncü gününde de “Kıbrıs Türk Şiirinde Yeni Kuşak: Kadın Şairler” konularında öğrencilerin hazırladıkları bildiriler sunulacak.