• UKU Online

UKÜ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİNDEN BİNA SAĞLAMLIĞI KONTROLÜ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Öğretim Üyeleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nın talebi üzerine Değirmenlik İlkokulu ve Karpaz Meslek Lisesi’nde “Bina Sağlamlığı Kontrolü” gerçekleştirdi.

Bina Sağlamlığı Kontrolü’ne UKÜ Mühendislik Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün ve İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşe Pekrioğlu Balkıs, Öğretim Görevlisi Kamil Biçer katıldı.

Akün: Kontrolün amacı ihtiyaç halinde binaların güçlendirilmesini sağlamak

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Atölyeler ve Laboratuvarlar Direktörü Yrd. Doç. Dr. Ertan Akün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi talebi üzerine Değirmenlik İlkokulu ve Karpaz Meslek Lisesi’nde bina sağlamlığı kontrolü yaptıklarını açıkladı. Akün, söz konusu iki okul içerisinde yaptıkları kontrollerin amacının ihtiyaç duyulması halinde, öğrencilerin güvenliği için, bina güçlendirmesi yapmak olduğunu vurguladı.

Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Ertan Akün iki okulda gerçekleştirilen “Bina Sağlamlığı Kontrolü” sonucunda alınan numuneler üzerinde çalışılarak gerekli raporların hazırlanacağı bilgisini paylaştı.