UKÜ Muhasebe ve Finans Bölümü FIBAA Tarafından Akredite Edildi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) akademik gelişmelerine bir yenisini daha ekleyerek, eğitim kalitesini bir kez daha tescillendirdi. UKÜ Muhasebe ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ağa, Bölüm’ün FIBAA (Uluslararası İşletme Yönetimi Akreditasyon Kurumu) tarafından denetlenip akredite edildiğini belirterek, söz konusu akreditasyon ile önemli bir başarı elde ettiklerini kaydetti.

Doç. Dr. Ağa, FIBAA’nın Bologna süreci ile beraber 1994 yılında kurulduğunu ve yüksek öğrenimde kalite güvencesi ve kalitenin geliştirilmesi için son yenilikleri takip eden ve dünyaca tanınan uluslararası bir akreditasyon kurumu olduğunu açıkladı.

FIBAA’nın denetlemelerinde sadece üniversiteleri değil, üniversitelerin şirketlerle ve organizasyonlarla olan ilişkilerini, öğrencilerin mezuniyet sonrası şirketlerdeki istihdam oranlarının da gözetildiğini aktaran Doç. Dr. Mehmet Ağa, Avrupa’nın en prestijli kurumlarından biri olduğunu ifade etti.

Doç. Dr. Mehmet Ağa, akreditasyon sürecine 2018 yılının başında başladıklarını ve FIBAA’da yer alan uzman kişiler tarafından UKÜ kampüsünde üç günlük denetleme ile akademik yeterlilik açısından bölümlerin incelendiğine dikkat çekti. Başarılı geçen görüşmeler sonucunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı, Muhasebe ve Finans Bölümü’nün FIBAA tarafından 5 yıllık süreyle uluslararası akredite belgesi aldığını kaydeden Doç. Dr. Ağa, bölümün akreditasyon sahibi olmasının eğitimi devam eden veya mezun olacak öğrenciler için güçlü bir referans niteliği taşıyacağını kaydetti.

Son güncelleme: 24-09-2018