UKÜ Mimarlık Kulübü ve Özel Eğitim Kulübü’nden “Hayalimdeki Ev” etkinliği

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mimarlık Kulübü ve Özel Eğitim Kulübü işbirliğiyle Özel Eğitim Vakfı öğrencilerine yönelik “Hayalimdeki Ev” konulu “maket yapma” etkinliği düzenlendi.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı, İç Mimarlık Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sevinç Kurt’un konuşmacı olarak yer aldığı “Mimarlık ve Mimar Nedir?” konulu interaktif sunumdan sonra ÖZEV (Özel Eğitim Vakfı) öğrencilerinin hayallerindeki evlerin maket yapımına geçildi.

Nevzat: Bu anlamlı günün bir parçası olmak, yaşanması gereken güzel bir deneyimdi

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Meltem Nevzat, “Hayalimdeki Ev” etkinliğinde ülkenin geleceği çocukların gurur ve mutluluğunun yüzlerinden okunduğunu ifade etti. Nevzat, “Bu etkinlikle birlikte 18 çocuğumuzun 18 farklı ev hayali, etkinlik sonrası gerçekleşen diploma töreni sırasında büyük bir ilgiyle sergilendi. Üniversitemizin sunduğu olanaklarla, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak bu anlamlı günün bir parçası olmak, anlatılması güç fakat yaşanması gereken güzel bir deneyimdi.” şeklinde konuştu.

Karabıyık: Etkinliğin amacı özel gereksinimli bireylere başarı duygusunu yaşatmak ve üniversite ortamına ilişkin deneyim kazandırmak

Eğitim Fakültesi, Zihin Engelliler Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Vasfiye Karabıyık, Mimarlık Kulübü işbirliğiyle yapılan özel gereksinimli bireylere yönelik maket yapma etkinliği sonunda “sembolik” bir mezuniyet töreni gerçekleştirildiğini belirtti. Karabıyık, etkinliğin amacının özel gereksinimli bireylerin ortaya çıkarmış olduğu ürün sonucunda başarı duygusunu yaşatma ve üniversite ortamına ilişkin kısa da olsa bir deneyim kazandırma olduğunu ifade etti. Günümüzde özel gereksinimli bireylere yönelik farkındalığın giderek arttığını ve bu bireylerin toplumla kaynaşma çalışmalarının önem kazanmaya başladığını dile getiren Öğr. Gör. Vasfiye Karabıyık, bu bireylerin ilgileri ve istekleri doğrultusunda fırsatlar sunulduğunda varolan kapasitelerinin ortaya çıkacağına işaret etti. Karabıyık, “Bu doğrultuda yapılan etkinliklerin toplumumuzun özel gereksinimli bireylere yönelik kabul düzeyini artırmaları, olumlu tutuma sahip olma ve bu bireylerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimine katkı sağlamaları açısından oldukça önem taşımaktadır.” dedi.