• UKU Online

UKÜ MİMARLIK BÖLÜMÜ’NÜN KALİTESİ TESCİLLENDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (GSTMF), Mimarlık Bölümü’nün kalite tescili yenilendi. Mimarlık Akreditasyon Kurulu (MİAK) tarafından UKÜ Mimarlık Bölümü’ne 3 yıl önce verilen akreditasyon yenilenerek 2020 yılına kadar uzatıldı.

Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Cemil Atakara, MİAK tarafından yenilenen ve 2020 yılına kadar uzatılan akreditasyon sayesinde UKÜ Mimarlık Bölümü’nün eğitim, öğretim ve kalitesinin belgelendiğini vurguladı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan raporların MİAK tarafından değerlendirildiğini ifade eden Doç. Dr. Cemil Atakara ayrıca MİAK ziyaret takımının Bölümü yerinde ziyaret ettiğini söyledi. Atakara, bu yıla kadar sadece 7 üniversitenin sahip olduğu bu belge ile UKÜ Mimarlık Bölümü’nün de en prestijli üniversiteler arasında yerini aldığını vurguladı. Cemil Atakara,  UKÜ Mimarlık Bölümü’nün kalitesinin belgelenmekle birlikte, Türkiye ve KKTC’de bulunan üniversiteler arasında sadece 7 saygın üniversiteye MİAK tarafından akreditasyon verildiğini ve bu üniversiteler arasında Mimar Sinan Üniversitesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi’nin de yer aldığını belirtti. Üç yıl önce gelen MİAK ziyaret takımının UKÜ Rektörlüğü, Mimarlık Bölüm yöneticileri, akademisyenler, araştırma görevlileri ve öğrenciler ile çok sayıda görüşmeler yaptığını ifade eden Doç. Dr. Atakara,  ayrıca UKÜ Mimarlık Bölümü tarafından eğitim ve araştırmalarda kullanılan tüm mekanların da ziyaret edildiğini söyledi. Doç. Dr. Atakara ziyaret sırasında Bölüm öğrencileri tarafından hazırlanan projeler ve derslere ait öğrenci çıktıları, sınav ve proje teslimleri ile öğretim üyelerinin akademik yayımları ve profesyonel ürünlerin sergilendiğini ve tüm bunların MİAK tarafından detaylıca incelendiğini söyledi.

Cemil Atakara, dönem içerisinde birçok sergi ve etkinlik ile gündeme gelen ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yaparak, büyüyen ve gelişen yapısı ile Mimarlık Bölümü’nün yoluna devam edeceğini dile getirdi. Doç. Dr. Atakara, Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen etkinliklerin uluslararası standartlara uygun olarak öğrencilerin hem akademik yönden gelişiminin desteklenmesi, hem de izlenimci yapıları geliştirmeleri için her yıl en az bir farklı ülkeye teknik gezi düzenlendiğini aktardı.

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nün Türkiye ve KKTC Mimarlar Odası ile işbirliği içinde ortak çalışmalar yürüttüğünü de ifade eden Atakara, Mimarlık Bölümü’nün Türkiye’deki birçok üniversite ile işbirliği içerisinde olduğunu vurguladı. Doç. Dr. Cemil Atakara, özellikle Mersin Üniversitesi ile 2015-2106 döneminde jüri ve ortak proje çalışmaları yürütüldüğünü dile getirdi. Atakara, ayrıca Ankara ve Hacettepe Üniversiteleri ile ortak seminerler düzenleyerek yönetimin desteği, öğrencilerin bilinçli tutum ve davranışları ile öğretim üyelerinin katkıları sayesinde olumlu sonuçlar elde edildiğini ifade etti.

Cemil Atakara, “Her yıl MİAK sekreterliğine iletilen raporlar ve yapılan görüşmeler sayesinde 2020 yılına kadar UKÜ Mimarlık Bölümü’nün kalitesi tescillenmiştir. Bölüm güncel, çağdaş eğitim anlayışı ve müfredatı ile farklı ülkelerden çok değerli öğretim üyeleri ve donanıma sahip olduğunu ve bulunduğu coğrafyanın en önemli ve saygın üniversiteleri arasında yer aldığını bir kez daha ispatlamıştır.” dedi.