UKÜ Mimarlık Bölümü Öğrencileri Dubai'de

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencileri Dubai’de inşaatı süren dünyanın en büyük havalimanı şantiyesini gezdi.

Yeni Abu Dhabi Havalimanı Şantiyesi’nin dünyanın en büyük havalimanı projelerinden biri olması ve 20 bini aşkın kişinin burada çalışıyor olması nedeniyle öğrenciler şantiyeyi güvenlik kursu sonrasında gezdi.

Proje sahibi firma tarafından öğrencilere yönelik düzenlenen seminerde projenin uygulanması sırasında karşılaşılan sorunların nasıl değerlendirildiği de ele alındı. Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi  Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemil Atakara, “UKÜ öğrencilerinin uygulama projelerinde karşılaşacakları sorunların ve uyuşmazlıkların farkındalığı açısından seminer çok faydalı oldu.” dedi.

52 metre yüksekliğindeki dev apronun yapım aşaması incelendi

Öğrenciler dünyanın en yüksek apronunun yapım aşamasını da yerinde gözlemleme fırsatı buldu. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Cemil Atakara 52 metre yüksekliğindeki dev apronda çelik yapı malzemeleri kullanılarak dev bir uzay kafesi inşaa edildiğini öğrendiklerini belirtti.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi öğrencilerinin  uygulamada ve projede mevcut farklılıklara yönelik de bilgi sahibi olduklarını anlatan Cemil Atakara özel güvenlik önlemleri altında yalnızca özel araçlarla gezilen şantiyede yetkili mimar ve mühendislerden oluşan bir heyetin kendilerine eşlik ettiğini aktardı.

Söz konusu şantiyede uzman heyetle uzun zaman geçirerek bilgi alan ve soru sorma fırsatı bulan öğrenciler ayrıca metro inşaatı ve kum zeminde bina yapımına yönelik teknik bilgiler de elde etti.

Soli Harabeleri’ne teknik gezi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü öğrencilerinden oluşan 31 kişilik bir grup ayrıca Lefke bölgesinde bulunan Soli Harabeleri’ne teknik gezi düzenledi. Öğrenciler Soli Harabeleri ve çevresindeki mevcut örtünün yenilenmesi için topografya ile ilgili çeşitli analizler yaptı.

Mimarlık Bölümü öğrencileri son olarak Güzelyurt’ta bulunan Arkeoloji ve Doğa Müzesi’ni de ziyaret etti.