UKÜ MEZUNU SOS ÇOCUKKÖYÜ BÜNYESİNDE AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ’NDE

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunu Güney Tosun, Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme Projesi’nde Sosyal Hizmet Uzmanı olarak görev yapıyor. Kariyer hayatına İstabul’da özel bir eğitim merkezinde başlayan Tosun, şimdi ise Avrupa Birliği projesinde çalışıyor.

Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme Projesinin çocukların biyolojik ailelerinden ayrılmasını önlemeyi ve yaşam kalitelerini artırmasını sağlamak olduğunu belirten Tosun, bu doğrultuda biyolojik ailelerini kaybetme riski bulunan çocukların ebeveynlerinin kapasitesini güçlendirerek çocukların ilgili, yeterli kapasiteye sahip bir aile ortamında yaşamaları için destek verdiklerini söyledi.

“UKÜ’de aldıpım eğitim kariyerime yön vermemde büyük bir katkıda bulundu”

Sosyal Hizmet Bölümü’nün ilk öğrencilerinden olan Tosun, UKÜ’den mezun olduktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde Aile Danışmanlığı üzerine yüksek lisansını tamamladı. UKÜ’den aldığı eğitimin hayatının önemli taşlarından biri olduğunu söyleyen Tosun, “UKÜ’de çok güzel günlerim oldu. UKÜ’den iş hayatına hazır bir şekilde mezun oldum. UKÜ’de aldığım eğitim kariyerime yön vermemde büyük bir katkıda bulundu.” dedi.

Sosyal Hizmet uzmanı Güney Tosun, konuşmasının son bölümünde, Sos Çocukköyü’nin işbirliği içerisinde bulunduğu kuruluşlarla birlikte, ebeveyn ve ailelere, ebeveynlik becerilerini geliştirmeye yönelik kurslar, sosyal haklara erişim (ör. sağlık ve eğitim), sosyal bir ağ oluşturmak, ve danışmanlık içerikli destek verildiğini söyledi.