UKÜ Mezunu Salim Mbarouk Salim Başarılarına Devam Ediyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Salim Mbarouk Salim, SPH-SALIM’s Prefabrik Konut Şirketi’nin CEO’su ve kurucusu olarak UKÜ’nün farklı bölümlerinden mezun, yetenekli bireyleri şirketinde istihdam ediyor.

UKÜ’de işletme ya da girişimcilik projesi hakkında fikirlerin önemsenip, dinlendiği bir eğitim sisteminin olduğunu ifade eden Salim, akademisyenlerin destekleri, yol gösterici çalışmaları ile dünyanın sayılı üniversitelerden birine girdiğini aktardı. Kız kardeşinin tavsiyesiyle UKÜ’yü seçtiğini dile getiren Salim, KKTC’nin güvenliğine, insanların kültürüne, misafirperverliğine ve fakülteye hayran olduğunu da sözlerine ekledi.

Salim, lisans eğitimi sırasında en iyi iş fikirlerinin toplandığı Hult Prize İşletme Yarışması’na yapılan 25.000 başvurudan Kuzey Kıbrıs ve Türkiye'den ulaşan tek takım olduğunu ve Dubai'de düzenlenen bölge finallerine giderek, UKÜ’yü finale kadar temsil etmenin onurunu yaşadığını dile getirdi.

Uluslararsı Kıbrıs Üniversitesi’ni hayallerinin farkına vardığı yer olarak tarif eden Salim, kariyer seçenekleri üzerinde çalışmak ve düşünmek için UKÜ’nün mükemmel bir üniversite olduğuna dikkat çekti.

Nottingham Üniversitesi'nde Girişimcilik ve İnovasyon Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlayan Salim, UKÜ’den aldığı kaliteli eğitim sayesinde alanında bilimsel ve pratik açıdan dünya çapındaki üniversitelere hazır, güçlü bir temelle gittiğini belirtti. Yüksek lisansta, Müzakere Asistanlık Ödülü, Girişimcilik ve Yaratıcı Ödülü dahil olmak üzere birçok ödülle onurlandırılan Salim, mezuniyette de akademik performans, kamu ve sosyal mükemmelliğine dayanan “Başkan’ın En Üstün Yüksek Lisans Mezun” ödülüne layık görüldüğünü bildirdi.

Son güncelleme: 17-01-2019