UKÜ Mezunu ASELSAN ve Türksat Çalışanları, Öğrencilerle Tecrübelerini Paylaştı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Emre Kocaman ve Ertuğrul Saruhan, UKÜ’lü öğrencilerle tecrübelerini paylaştılar.

UKÜ Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi bünyesinde bulunan Sosyal Aktiviteler Koordinatörlüğü’ne bağlı Bilgisayar Bilimleri Kulübü tarafından “Mezuniyet ve Gelecek” adlı panelde konuşan UKÜ’lü eski mezun Emre Kocaman, öğrencilere mezuniyete kadar akademik alanda çok önemli başarılar elde edeceklerini aktardı. Türkiye'nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN’da Sistem Ağ ve Güvenlik Uzmanı olarak çalışan Emre Kocaman, öğrencilere akademik başarının çok önemli olduğunu vurgularak, ancak iş dünyasında akademik başarı yanında pratik bilginin daha önemli olduğunu hatırlattı.

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş.’nde Yazılım Geliştirme Uzmanı olarak çalışan Ertuğrul Saruhan ise alan hakkında öğrencilere bilgi paylaşımında bulunurken, mezun olduktan sonra yaşadıkları sıkıntıları, başaramama korkusunu ve bunların çözümleri hakkında tavsiyelerde bulundu. Ertuğrul Saruhan öğrencilere sektörde yapılan hatalar ile eksikliklerin nasıl giderileceği hakkında bilgilendirmede de bulundu.

Panel’de, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Kamil Yurtkan ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim Seral’de yer aldılar. Yrd. Doç. Dr. Kamil Yurtkan, mezuniyet sonrası yaşamda oldukça farklı belirsizlikler olduğu kaydederek, öğrencilerin kaygılarını gidermek adına bu paneli düzenlediklerini ifade etti.

Bilgisayar Bilimleri Kulüp Başkanı Emre Tüfekçi, mezun olduktan sonra üniversitenin sunduğu kaliteli eğitim, konuşmacıların aktardığı bilgi ve tecrübeler sayesinde böylesi kurumlarda yer alabileceklerini belirterek, “Bizlere hedeflerimizi yüksek tutmamız gerektiğini hatırlattılar” dedi.

Son güncelleme: 15-01-2018