• UKU Online

UKÜ MEZUNLARI, “20.YIL KURULUŞ MEZUNLAR YEMEĞİ”NDE BİR ARAYA GELDİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) kuruluşunun 20. yılını kutlarken, bu heyecanı paylaşmak amacıyla farklı ülkelerden gelen UKÜ mezunları “20.Yıl Kuruluş Mezunlar Yemeği”nde bir araya geldi.

UKÜ’de aldıkları eğitimin ardından kariyerlerine birçok önemli işletmede veya kuruluşta devam eden mezunlar, “20.Yıl Kuruluş Mezunlar Yemeği”nde ayni sıraları paylaştıkları arkadaşları ile anılarını tazelerken, kendilerini yetiştiren akademisyenler ile de görüşme fırsatı buldular.

Girne Grand Pasha Hotel’de düzenlenen bu anlamlı etkinlikte, UKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcıları Doç. Dr. Ahmet Adalıer ve Prof. Dr. Serkan Abbasoğlu’nun yanı sıra birçok akademisyen de yer aldı.

Rektör Halil Nadiri, UKÜ için 20. yılın özel bir anlam ifade ettiğini belirtirken, vizyonlarının da sadece KKTC’de değil tüm bölgede lider bir eğitim kurumu haline gelmek olduğunu dile getirdi. 20 yıldır, UKÜ’de dinamik, çağdaş ve kültürel bir eğitim öğretim programı izlendiğini aktaran Prof. Dr. Nadiri, “UKÜ ailesi olarak mezunlarımızı bir araya getirmekten ve bu gururu paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi. Bu tür birlikteliklerin sağlanacağı etkinliklerin sonraki yıllarda da devam edeceğini söyleyen Halil Nadiri, “Giderek büyüyen ve çoğalan bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

“UKÜ’nün mezun olan öğrencilere öğrettiği en değerli şey, sorumluluk alabilmek”

Endüstri Mühendisliği Bölümü 2010 yılı mezunu Burak Köken, bu tür etkinlikler ile mezunların bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdiklerini söyleyerek, adanın zor şartlarına karşı ayakta kalmayı öğrendiklerini de ifade etti. Köken, “UKÜ’nün mezun olan öğrenicilerine öğrettiği en değerli şey bence sorumluluk alabilmektir.” dedi. Üniversitede tanışarak evlendiği eşi Gülbiz Duruş Köken (Reklamcılık ve Halkla ilişkiler Bölümü 2010 yılı mezunu) ise, “Aldığımız bu sorumluluk duygusu ile evliliğimizi de iyi bir noktada tutabiliyoruz.” diye konuştu.

Uluslararası bir üniversiteden mezun olmanın avantajlarına da değinen Burak Köken, “UKÜ’den mezun olduğumda İngilizce biliyor olmak bana kariyer hayatımda büyük avantajlar sağladı. Bu dil bilgisi ayrıca birçok ülkeden gelen arkadaşlarımızla kurduğumuz dostluklarda iletişimimizin güçlenmesine neden oldu.” dedi.

“UKÜ’de eğitim alarak İngilizcemi geliştirmenin ötesinde, dünya görüşümü de geliştirdim”

Endüstri Mühendisliği Bölümü 2016 yılı mezunu Mustafa Bayram ise, böyle bir etkinliğin düzenlenmiş olmasından mutluluk duyduğunu belirtti ve UKÜ’de yüksek lisans yaparak akademik kariyerine devam ettiğini söyledi.  Eğitimine UKÜ’de devam etmesinin sebeplerini sıralayan Bayram, eğitim ve öğretimin kaliteli olmasının yanı sıra çok değerli akademisyenlerden ders almanın da büyük bir etken olduğunu dile getirdi. Mustafa Bayram “UKÜ’de eğitim alarak İngilizcemi geliştirmenin ötesinde, dünya görüşümü de geliştirmiş oldum ve bu konuda kendimi şanslı hissediyorum,” ifadelerini kullandı.

Birçok ülkeden katılımın sağlandığı UKÜ “20.Yıl Kuruluş Mezunlar Yemeği”nde oldukça keyifli dakikalar yaşanırken, mezunlar yemek sonrasında anı defterinde düşüncelerini paylaştı.