UKÜ Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri 6-7 Mart’ta Başlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), KKTC Tanıtım Ofisi’nin organize ettiği Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri’nin beşincisi 6-7 Mart tarihleri arasında düzenleniyor.

Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri kapsamında KKTC’de öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerini ağırlayacak olan UKÜ, öğrencilere tercih edecekleri mesleklerle ilgili bilgi vermeyi amaçlıyor. UKÜ Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri, Genel Orta Öğretim ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi’ne bağlı lise ve dengi kurum idareleri işbirliğinde gerçekleştirilecek.

Aday öğrencilere gelecekteki öğrenim hayatlarını planlamaları yönünde UKÜ’lü akademisyenler ve uzmanları tarafından bilgilerin verileceği organizasyonda, öğrenciler üniversite ortamını ve kampüs yaşamını yakından tanıma fırsatı da bulacaklar.

Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri kapsamında misafir öğrenciler ilgi duydukları alanlara göre gruplar halinde ayrılacak ve bölümleri gezerek, fakülteleri yerinde inceleyebilecek. Ayrıca lise son sınıf öğrencilerine üniversite bünyesinde yer alan kütüphane, bilgi işlem merkezi, radyo – televizyon stüdyoları, haber ajansı ve laboratuvarlar hakkında da bilgi verilecek.

Öğrenciler kampüs gezisi sonrasında tüm spor alanlarını bünyesinde barındıran ve KKTC’nin ilk entegre spor kompleksi olan CIU Arena’da yer alacak stantlardaki akademik birimler ile buluşacaklar. Akademik birimlerin uzmanlık alanları kapsamında hazırladıkları aktiviteler ile öğrencilere ilgi alanlarına göre bilgiler sunulacak. CIU Arena’yı da gezme şansı elde edecek öğrenciler, buradaki spor faaliyetleri hakkında da bilgi sahibi olabilecekler.

Son güncelleme: 04-03-2019