“Meslek Tanıtım ve Kariyer Günleri” Sona Erdi

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) KKTC Tanıtım Ofisi’nin organize ettiği “Mesleki Tanıtım ve Kariyer Günleri” sona erdi. KKTC liselerinde öğrenim gören lise son sınıf öğrencilerine kariyer ve meslek seçimleri konusunda bilgi vermeyi amaçlayan etkinlik, 2 gün sürdü.

Etkinliğin son gününde Anafartalar Lisesi, Değirmenlik Lisesi, Haydarpaşa Ticaret Lisesi, 20 Temmuz Fen Lisesi, Levent Koleji, Atatürk Meslek Lisesi, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi, Güzelyurt Meslek Lisesi, Cengiz Topel Endüstri Meslek Lisesi ve Lefke Gazi Lisesi’nden son sınıf öğrencileri rehber öğretmenleri ile UKÜ’ye konuk oldu. Kampüsü gezen öğrencilere fakülteler, laboratuvarlar, radyo-televizyon stüdyoları, haber ajansı ve derslikler tanıtıldı. Öğrenciler, UKÜ Arena’da oluşturulan tanıtım standlarında yer alan akademisyenlerden bölümler hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Akademik birimlerin kendi uzmanlıkları dahilinde hazırladıkları aktiviteler ile öğrencilere bölümler hakkında uygulamalı bilgiler sunulurken, UKÜ öğrenci kulüplerinin düzenlediği gösteri ve dinletiler aracılığı ile konuklara keyifli dakikalar yaşattılar. Etkinlik süresince liseli öğrencilerin üniversite eğitimine teşvik edilmeleri amacıyla, “UKÜ 2022 Mezunları” logolu kep ve cüppelerle hatıra fotoğrafları çekildi.

Kariyer Günleri kapsamında UKÜ’ye gelen Atatürk Meslek Lisesi Rehber Öğretmeni Ayşe Can, üniversitenin fiziksel yapısının günden güne büyüdüğünü ve yeni yapılan binalar ile gelişim gösterdiğini kaydetti. Can, “Atatürk Meslek Lisesi olarak birçok öğrencimizi üniversitenize gönderiyoruz. Bizlere tanına ekstra burs imkanından dolayı öğrencilerimiz çok memnun” dedi.

Tanıtıma katılan 20 Temmuz Fen Lisesi öğrencisi Kadir Çağrısarsu ise kampüsün yeşilliği ve özellikle de yeni yapılan akıllı binanın gelecek açısından önemli olduğunu belirtti. Kampüs gezisi sırasında mimari yapıların ilgisini çektiğini aktaran Çağrısarsu, UKÜ’nün modern anlamda bir fark yarattığını vurguladı.

Son güncelleme: 13-03-2018