UKÜ Mekatronik Mühendisliği Programı, Yeni Dönem’de Öğrenci Kabulüne Başlayacak

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Mühendislik Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Kuşaf, 2017-2018 Akademik Yılı Bahar döneminden itibaren Mekatronik Mühendisliği Programı’nın öğrenci kayıt kabulüne başlayacağını açıkladı.

Doç. Dr. Mehmet Kuşaf, YÖDAK tarafından onaylanan programın Kuzey Kıbrıs ve 3. ülke vatandaşı öğrenci kayıtlarının başlayacağını belirtti. Doç. Dr. Kuşaf, Mekatronik Mühendisliği Programı’nın, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Lisans programı ile Makine Mühendisliği Lisans programında yer alan derslerin harmanlanması ile oluşan yeni bir program olduğunun altını çizdi. Kuşaf konuşmasında, Mekatronik Mühendisliği müfredat programı oluşturulurken özellikle endüstriyel otomasyon, akıllı makineler, robot tekniği, otomotiv ve akıllı malzemeler alanlarında öğrencilerin tam donanımlı bir eğitim alabilmeleri için gerekli olan derslerin seçildiğini kaydetti.

Doç. Dr. Kuşaf, program içeriğinde endüstriyel robotlar, asansörler gibi mekanik cihazların programlanarak kontrol edilmesi işleminin yer aldığını aktardı. Mekatronik Mühendisliği Programı’nın mekanik, elektronik ve kontrol sistemlerine ilgi duyan öğrencilerin başvuru yapabileceği bir alan olduğunu aktaran Doç. Dr. Kuşaf, öğrencilerin aynı zamanda endüstriyel robotların tasarımı ve imalatı konularında da kendilerini geliştirebileceklerine dikkat çekti. Doç. Dr. Mehmet Kuşaf, “Bu bölüme kayıt yaptıracak öğrenciler otomotiv sanayi, tıp, tarım, bankacılık, madencilik alanları kapsamında meslek edinebilecekler” ifadesini kullandı.

Kuşaf, lise mezuniyeti sonrasında belli bir yeterlilik düzeyinde fizik, kimya ve matematik bilgisine sahip öğrencilerin bölüme kayıt yaptırabileceğini de sözlerine ekledi.