UKÜ KÜTÜPHANE MÜDÜRLÜĞÜ VE KULÜBÜ’NDEN KANSERLE SAVAŞ DERNEĞİ’NE BAĞIŞ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Kulübü ve Müdürlüğü tarafından Girne Kanserle Savaş Dernegi’ne yardım etkinliği düzenlendi. Etkinlikte Girne Kanserle Savaş Derneği’ne yazlık ve kışlık kadın, erkek ve çocuk kıyafetleri ile ayakkabı, çanta ve bilgisayarın yanında 15 koli kitap bağışı yapıldı.

Yardım etkinliği ile ilgili açıklamalarda bulunan Kütüphane Müdürü ve Kulüp Danışmanı Gülten Sala Lay, 2006 yılı itibariyle Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Kütüphane Müdürlüğü ve Kulübü Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında etkinlikler düzenlediklerini kaydetti. Bugüne kadar, sokak hayvanları, yaşlılar, gençler, engelliler, ilkokul çocukları gibi gruplarla etkinlikler yaptıklarını aktaran Lay, bu etkinliklerde, çalışılan grubun ihtiyaç ve niteliklerine göre; masal günleri, oyun saati, şiir saatleri, şiir gecesi, interaktif sohbet ve müzik saatleri düzenlendiğini, kitap, kıyafet bağış kampanyanları yanında kermesler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

“Sosyal duyarlılık projeleri üretmeye ve yürütmeye devam edeceğiz”

Girne Kanserle Savaş Derneği için düzenlenen kampanya kapsamında  18 koli  yazlık ve kışlık olmak üzere kadın, erkek ve çocuk kıyafeti, ayakkabı, çanta ve bilgisayar toplayarak Girne Kanserle Savaş Derneğine’ne bağış yaptıklarını ifade eden Gülten Sala Lay, Girne Kanserle Savaş Derneği’ne yardım etmek isteyenlerin yetkililerle iletişim kurmaları gerektiğini söyledi. Kütüphane Müdürü Lay, “UKÜ olarak üniversite ile toplum arasında bağları güçlendirmek, toplumsal konulara duyarlı ve toplumsal sorumluluk bilincine sahip öğrenciler yetiştirmek için sosyal duyarlılık projeleri üretmeye ve yürütmeye devam edeceğiz.” dedi.

“Amacımız toplumda farkındalık yaratmak”

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Ökkeş Doğukan Ede, amacı kanserli bireyler için bağışta bulunmak ve toplumda farkındalık yaratmak olan organizyona desteklerinden dolayı UKÜ Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Kulübü Danışmanı Gülten Sala Lay’e teşekkür etti. UKÜ’de geçirdiği 2 yıl boyunca birçok sosyal duyarlılık projesinde yer aldığını belirten Ede, bu tarz projelerin sosyal duyarlılık becerisinin gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi. Günümüzde dünya nüfusunun yüzde 8'inin kanserle mücadele ettiğinin tahmin edildiğine dikkat çeken Ökkeş Doğukan Ede, “Kendilerini toplumdan dışlanmış hissetmemeleri için bu özel insanlar için bir şeyler yapmak istedik. Eğer biraz faydamız dokunduysa ne mutlu bize.” dedi.