UKÜ KÜTÜPHANE KULÜBÜ’NDEN “ELLERİMİZ DİLİMİZ OLSUN” PROJESİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından "Ellerimiz Dilimiz Olsun" projesi hayata geçirildi.

Toplumda işaret dili ve engelleri aşabilme konusunda farkındalık oluşturmak için “İşaret Diliyle Şarkı Klibi Çekimi”nde yer alan UKÜ’nün farklı bölümlerindeki öğrenciler, “Sessizliğin Sesi” olmak adına bu projede yer aldıklarını ifade etti. Adada yeni bir sosyal sorumluluk projesinin  öncüsü olmak için “Sev Kardeşim” adlı şarkıya işaret diliyle klip çektiklerini belirten öğrenciler, bu projelerini paylaştıklarında çok sayıda yorum ve beğeni aldıklarını da sözlerine ekledi.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde Psikoloji, Hukuk, Sınıf Öğretmenliği, Uluslararası İlişkiler, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ile Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, işaret diliyle şarkı videosu yapıp, paylaştıkları videonun beğenilerinin ve insanlar tarafından talebin artması üzerine başka şarkıları da İngilizce ve Türkçe işaret diliyle söylemeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Kütüphane Kulübü öğrencileri: Yardımlarımız, bizi biz yapan temel unsurumuzdur

Sosyal duyarlılık projelerinin uygulayıcısı Kütüphane Kulübü öğrencileri, yaptıkları açıklamada, işaret dili ile şarkı söylemelerinin nedenini adada engelli bireyleri yok saymamak konusunda dikkat çekmek ve onların sessizliğine ses olmak istemeleri şeklinde açıkladı. Öğrenciler, bölüm derslerinin yoğun olduğunu, buna rağmen sosyal duyarlılık projesi kapsamındaki etkinliklere keyifle katıldıklarını söyledi. Kütüphane Kulübü öğrencileri, topluluk olarak sosyal duyarlılık projelerinin kendileri için önemli olduğunu ifade ederek, kendilerini geliştirmelerinin esas noktasının hiç tanımadıkları insanlara karşılıksız yardım etmekten geçtiğini aktardı. Farklı yardım kuruluşlarına gidip, oradaki uzmanlarla ve gönüllülerle tanışmak için çok istekli olduklarını ifade eden UKÜ Kütüphane Kulübü öğrencileri, “İşaret diliyle yaptığımız bu çalışmalara en kısa zamanda yenilerini ekleyeceğiz, yardımlarımız bizi biz yapan temel unsurumuzdur.” dedi.

Lay: Unutmayın ki sevgi engel tanımaz

Kütüphane Müdürü ve Kulüp Danışmanı Gülten Sala Lay, UKÜ Kütüphane Kulübü ve Müdürlüğü olarak 2006 yılından beri sosyal duyarlılık projeleri yapmakta olduklarını ve bu projeler sayesinde küçük bir kitleye ulaştıklarını dile getirdi. Daha çok insana ulaşma hedeflerinin olduğunu ifade eden Lay, bu hedeflerinden yola çıkarak sosyal medyayı daha aktif bir şekilde kullanmaya başladıklarının altını çizdi. Yaptıkları son proje olan “Ellerimiz Dilimiz Olsun” projesinin çok beğenildiğini ve bu projeden UKÜ Kütüphane ailesi olarak olumlu dönütler aldıklarını aktaran Kütüphane Müdürü Gülten Sala Lay, toplumda farkındalık oluşturmak için yaptıkları işlerde Kütüphane Kulübü öğrencilerinin, projelerinde hem yönetmen, hem de oyuncu olduklarını vurguladı. Yapmış oldukları bu çalışmanın toplum içerisindeki işitme engelli bireylerin kalbine dokunmasını umut ettiklerini dile getiren Kütüphane Müdürü ve Kulüp Danışmanı Gülten Sala Lay, UKÜ öğrencilerine biraz olsun farkındalık kazandırabilmiş olmanın tarif edilemez mutluluğunu yaşadığını da sözlerine ekledi. “Ellerimiz Dilimiz Olsun” projesinin bütün bireylere örnek olmasını gönülden istediğini de aktaran Lay, “Unutmayın ki sevgi engel tanımaz.” dedi.