UKÜ Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında oyuncu Burcu Kara’yı ağırladı.

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü’nün her yıl ortaklaşa düzenlediği “52. Kütüphane Haftası” etkinlikleri başladı. Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış törenine UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Adalıer, Kütüphane Müdürü Gülten Sala Lay ve Türkiye’den ünlü oyuncu Burcu Kara ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Nadiri: Günümüzde bilgiye ulaşmak daha kolay

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri açılışta yaptığı konuşmada, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi olarak Kütüphane Haftası’nı 10. Kez kutlamaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Nadiri, oldukça geniş bir kitap havuzuna sahip olmalarına rağmen her yıl artan öğrenci sayısından dolayı öğrencilere daha fazla kitap imkanı sunmaya çalıştıklarını ve öğrencilerin bu imkanı en iyi şekilde kullanmaları gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Halil Nadiri, günümüzde bilgiye birçok değişik kaynaktan erişildiğine dikkat çekerek teknoloji sayesinde daha çabuk ve kolay ulaşıldığına vurgu yaptı.

Rekabete ayak uydurmak lazım

Öğrencilerin gelecekteki kariyerlerinde rekabetçi olabilmek ve farkındalık yaratabilmek için okuma alışkanlığına sahip olmaları gerektiğini aktaran Prof. Dr. Halil Nadiri, öğrencilerin entellektüel gelişimlerine önem vermeleri gerektiğine de dikkat çekti. Nadiri, son olarak  dünyada olup biten ve bu konuda fikirler üretebilen bireylerin ileride başarılı olabileceklerini sözlerine ekledi.

Gülten Sala Lay

Kütüphane Haftası’nın açılış töreninde konuşan Kütüphane Müdürü ve Kütüphane Külübü Danışmanı Gülten Sala Lay, öğretimin artık eğitim kurumları ile sınırlı ve yaşam boyu öğrenmenin zorunlu olduğu günümüzde üniversitelere büyük iş düştüğünü söyledi. Sala Lay, bu yıl 10. sunu düzenledikleri Kütüphane Haftası’nın kütüphanenin gelişmesi adına önemli bir adım olduğunu dile getirdi. Kütüphane Müdürü Gülten Sala Lay, son olarak etkinliklerin 2 Nisan’a kadar devam edeceğini söyledi ve kutlamalarda emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Burcu Kara: İstemek tek başına bir anlam ifade etmiyor

Kütüphane Haftası kapsamında UKÜ’ye konuk olan ünlü oyuncu Burcu Kara öğrencilerle söyleşi yaptı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ünlü oyuncu samimi tavırlarıyla öğrencilerin beğenisini topladı. Soruları yanıtlayan Burcu Kara, haber spikerliğinden oyunculuğa geçişini anlattı. Kara oyuncu olmayı istemenin tek başına bir anlam ifade etmediğini, sürekli gözlem yapmanın ve çok çalışmanın gerektiğini aktardı. “Bu mesleği seçenler genelde çok büyük paralar kazanarak başlayacağını sanıyorlar” diyen Burcu Kara durumun öyle olmadığını kişinin kendini ispat ettikten sonra para kazanabileceğini belirtti. Burcu Kara son olarak oyunculuk mesleğini seçmek isteyenlere hedeflerinden vazgeçmemelerini, çok çalışmanın sonunda başarılı olabileceklerini söyledi. Söyleşinin sonunda ise Burcu Kara öğrencilerle fotoğraf çektirdi.