UKÜ Kütüphane Haftası Çeşitli Etkinliklerle Başlıyor

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü’nün her yıl ortaklaşa düzenlediği “55. Kütüphane Haftası” bir birinden güzel etkinliklerle başlıyor.

UKÜ Kütüphane Müdürlüğü ve Kütüphane Kulübü tarafından organize edilecek etkinlikler arasında Bizim Aile dizisinde rol alan tiyatrocu Reha Özcan, Diriliş Ertuğrul dizisinin başarılı oyuncusu Hande Soral ve İsmail Demirci konuk olacaktır.

UKÜ kampüsünde organize edilecek çeşitli etkinlikler arasında dans gösterileri, “En Çok Kitap Okuyan Akademisyen ve Öğrenci” ödül töreni, Kütüphane Kulübü Müzik Grubu dinletileri, sinema gösterimi, Grup Baria müzik dinletisi, kitap dizme yarışması, Lefkoşa Türk Belediyesi Latin Orkestrası müzik dinletisi ve kültürlerarası moda gösterisi düzenlenecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca her yıl Lefkoşa, Büyükhan’da organize edilen “10. Geleneksel Kitapla Buluşma Vakti” adlı etkinlik gerçekleştirilecek. Hafta içinde ayrıca Çağlayan Çocuk Yuvası ve Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi de ziyaret edilecek.

UKÜ Kütüphane Müdürü Gülten Sala Lay, amaçlarının her yıl geleneksel olarak yaptıkları okuma etkinliğiyle üniversite öğrencilerine kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasını ve bu farkındalığı yaymayı hedeflediklerini açıkladı. Lay, Mart ayının bütün önemli haftaları barındırmasından dolayı Kütüphane Haftası kapsamında birçok farklı etkinliği bir araya getirmek istediklerini belirterek, sosyal duyarlılık projelerine de yer verdiklerini aktardı.

Öğrencilere yaşam boyu öğrenme isteğini kazandırmayı hedeflediklerini de açıklayan Gülten Sala Lay, “Öğrencilerimizin kendilerine güvenmelerini, grup çalışmasında yer alabilmelerini ve iyi bir lider olabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Lay, geleneksel olarak her yıl Büyükhan’da yaptıkları kitap okuma etkinliğiyle hem öğrencilerin hem de Kıbrıs halkının takdirini kazandıklarını belirterek, bu sayede kitapların ve kütüphanelerin en iyi şekilde temsil edilmesini sağladıklarını açıkladı.

Son güncelleme: 18-03-2019