UKÜ, KKTC HUKUK FAKÜLTELERİ ARASINDA BİRİNCİ SIRADA

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi, Türkiye Barolar Birliği (TBB)’nin yaptığı değerlendirmeye sonucunda KKTC genelinde birinci oldu.

TBB’nin 3 yıl boyunca yürüttüğü ölçme ve değerlendirme çalışmaları, 73 hukuk fakültesi arasında yapıldı. Türkiye’deki hukuk fakültelerinin dekanları yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)  Hukuk fakülteleri dekanlarının da ölçme ve değerlendirme çalışmalarına katıldılar.

UKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağlar Özel, TBB’nin hukuk eğitimi ve öğretimindeki standartları belirlemek amacıyla böylesi bir çalışma başlattığını belirterek; değerlendirmenin eğitim üyeleri, müfredat ile kullanılan öğretim araç ve gereçler üzerinde incelendiğini aktardı.

Prof. Dr. Özel yapılan değerlendirmeler sonucunda KKTC ders düzeyi, eğitim kalitesi ve fakülte içerisinde yapılan faaliyetlere göre Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Hukuk Fakültesi birinci sırada yer aldı.

Elde edilen başarının üniversitemiz ve Hukuk Fakültesi adına onure edici olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Çağlar,  yapılan ölçme ve değerlendirmenin çok kapsamlı bir çalışmanın sonucunda tamamlandığının altını çizdi.

UKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Özel, Türkiye Barolar Birliği değerlendirme komisyonu ve Hukuk Fakülteleri Dekanları’nın ortak kararı doğrultusunda, Türkiye’deki ve KKTC’deki üniversitelerin yer aldığı çalışmada; KKTC genelinde UKÜ Hukuk Fakültesi’ne birincilik verildiğini dile getirerek şunları kaydetti:

KKTC genelinde birinci gelinmesinin nedeni; verdiğimiz eğitimin kalitesi, akademik kadromuzun yetkinliği, gelişen eğitim olanaklarımız ve eğitim formatının başarılı bir şekilde uygulanması olarak sıralanabilir.

UKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof Dr. Çağlar Özel bu başarının sadece Kuzey Kıbrıs kapsamında kalmayacağını, başarının Türkiye sıralamalarında da üst düzeye getirilmesinin amaçlandığını ve buna yönelik çalışmalar yapıldığını vurguladı.