UKÜ, İran Kültürü’nün Bir Parçası Olan “Yalda Gecesi”ni Kutladı

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), Uluslararası Merkez tarafından “Yalda Gecesi” düzenlendi.

Etkinlikte UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhittin Tuş, Öğrenci Gelişim ve Danışma Merkezi Müdürü Gamze Atay, İşletme Bölüm Başkanı Hasret Balcı yer alırken, birçok akademisyen ile öğrenci katılım sağladı.

Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, UKÜ’de oldukça çok İranlı öğrencinin mevcut olduğunu belirterek, UKÜ olarak İranlı öğrencileri ağırlamaktan gurur duyduğunu kaydetti. Nadiri, UKÜ öğrencilerinin gelecek kariyerleri için bu tür organizasyonlarda bulunmalarının onlar açısından faydalı olacağını söylerken, bu organizasyonlar sayesinde kültür farklılığını da öğreneceklerini vurguladı. Bu kültür farklılığını sadece öğrencilerin değil, kendileri içinde yeni kültürler keşfedilmesi ve öğrenilmesi açısından önemli olduğuna dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri, etkinliğe katılan herkesin Yalda Gecesi’ni en içten dilekleriyle kutladı.

UKÜ Çevik Uraz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, İran kültürü ve güzelliklerinin bahsedildiği kısa bir tanıtım filmiyle başlayarak, İran’a özgü müziklerle devam etti.

Son güncelleme: 03-01-2018